onsdag 25 mars 2015

Hsp medicin

HSP ska dock inte förväxlas med att vara blyg eller med social fobi. Den högkänslige behöver mycket ensamtid för att återhämta sig och vila från alla intryck, känslor och stimulans som hjärnan hela tiden bombarderas med. En HSP blir lätt berörd av konst, musik, smaker och dofter och kan uppskatta och njuta mycket av sådant.


Att vara högkänslig kan ibland kännas tungt och därför måste du göra det till en prioritering att ta hand om dig själv för att inte bli utmattad. Stressiga scheman och högljudda miljöer påverkar nervsystemet. En nyligen publicerad studie av Dr Elaine N Aron med kollegor vid University of California, Albert Einstein College of Medicine och Monmouth University, bekräftar att den högkänsliga hjärnan reagerar med mätbart större empati än en icke-känslig.

Som HSP tål man inte att befinna sig i stora sammanhang, där det inte finns möjlighet att dra sig tillbaka – i alla fall inte under en längre tid åt gången. Stora köpcentra och receptioner kan snabbt ta andan ur en högsensitiv – man blir helt enkelt överväldigad av så mycket stimuli. Andra kan lätt uppfatta en HSP som pjoskig, överkänslig eller osällskaplig eftersom han eller hon fortare blir trött och ofta lämnar sällskapet före de flesta andra.


Veronica Nickie Schmidt, 5 från Falkenberg är empat, eller hsp – en highly sensitive person. HSP -personer är introverta och gillar inte att vistas bland folk. Närmare en och en halv miljon människor i Sverige beräknas vara HSP. I hela världen cirka en miljard.


Här delar hon med sig av de bästa tipen att tänka på om du själv är, eller dejtar, en högkänslig person.

Verktyget för läkare i svenska sjukvården. Aktuella behandlingsöversikter med symtom, diagnostik, behandling skrivna av experter. Detta är en verklighet som kan vara än mer överväldigande för en så kallad ”högkänslig person”, eller HSP. Det är viktigt att komma ihåg att runt av populationen är högkänslig.


De har en serie psykologiska och känslomässiga egenheter som skiljer dem från resten. Henoch–Schönlein purpura ( HSP ), also known as IgA vasculitis, is a disease of the skin, mucous membranes, and sometimes other organs that most commonly affects children. In the skin, the disease causes palpable purpura (small, raised areas of bleeding underneath the skin), often with joint pain and abdominal pain. I de flesta fall utlöses HSP efter att man haft en förkylning eller någon annan typ av infektion. Symtomen på HSP kommer oftast ett par veckor efter den ursprungliga förkylningen.


Några andra faktorer som kan leda till HSP är mediciner , kyla och kemiska medel. Vissa som får HSP har njurinflammation (glomerulonefrit) sedan tidigare. Some experts also say that HSP is associated with the colder weather of fall and winter. Jag kulle behöva en antidepressiv medicin som får igång mig, samtidigt som jag absolut inte behöver stressa kroppen ännu mer.


Jag skulle behöva en medicin som tar bort ångesten och mitt ältande så att jag sparar på min energi, men då höjs serotoninnivån i kroppen på kemisk väg istället för att få kroppen att göra det på. HSP kan också starta efter medicinintag, insektsbett, exponering för kyla eller kemiska ämnen och efter intag av allergiframkallande födoämnen. HSP är möjligen en överreaktion på en infektion (en överdriven och felriktad försvarsrektion i immunsystemet) I utslagen vid HSP förekommer utfällningar av visa ämnen i immunförsvaret såsom immunoglobulin A (IgA).


Här kan du läsa om att vara högkänslig HSP (på engelska: highly sensitiv person HSP ) och göra ett mini HSP -test.

Omkring var femte individ är högkänslig eller högsensitiv. Om du är en högkänslig HSP har du ett speciellt finkänsligt nervsystem. Då kan du ha ett högkänsligt karaktärsdrag. Gör ett HSP -test här nedan för att lära känna dig själv bättre. HSP är varken en störning eller bokstavskombination utan både en gåva och sårbarhet som har funnits i alla tider och runt av världens befolkning är högkänsliga individer.


Henoch-Schönleins purpura ( HSP ) är en sjukdom som oftast drabbar pojkar men också flickor 3-år, men även andra. HSP ger karakteristiska utslag i form av röda fläckar i olika storlekar på ben, skinkor, som kan klia. Dessa hudblödningar ses hos alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg