tisdag 17 mars 2015

Kbt 1177

Landstingssubventionerat. Ta del av dina journalanteckningar. Säker inloggning via ditt bankid. Om psykisk ohälsa och behandling. Vill du jobba som psykolog hos oss?


Jobba på distans med Mindler.

Ta reda på hur Mindler fungerar. Legitimerade behandlare över hela sverige. Hitta en samtalskontakt som passar dig. Maila eller ring och boka in en samtalstid! Där kan du även få hjälp med var du kan söka vård.


KBT är en förkortning av kognitiv beteendeterapi. Det är en form av terapi som kan hjälpa vid exempelvis sömnsvårigheter, depression, stress och ångest. Det går att få KBT via internet.


Då kan du ta del av behandlingen var och när det passar dig.

Läs om hälsa och sjukdomar och var du kan hitta vård. Logga in för att läsa din journal och göra dina vårdärenden. Vårdguiden är en tjänst från Sveriges regioner.


Vi finns alltid med dig när du vill må bättre. Om du har besvär av depression, social fobi, sömnsvårigheter eller paniksyndrom kan du bli erbjuden nätbaserad KBT , kognitiv beteendeterapi. Efter tre månader kallas du till ett uppföljningsbesök. När du är inlogga klicka på Alla övriga tjänster och därefter på Internetpsykiatri. Välj sedan den behandling du önskar anmäla dig till.


KBT ges ofta vid ett tillfälle per vecka under 5–veckor. Undantag finns dock, exempelvis dialektisk beteendeterapi som innefattar sessioner såväl i grupp som individuellt varje vecka under ett års tid. Läs mer om cookies Läs mer om tjänsterna Har du sett att den här sidan har en ny adress? Om du har sparat den gamla adressen, till exempel i ett bokmärke, tänk på att ändra till den nya så snart som möjligt. Den nya adressen är e-tjanster.


Numera innefattar KBT även andra behandlingsmetoder, och får närmast betraktas som ett paraplybegrepp. I likhet till andra psykoterapiformer består KBT av en fallformulering men den är unik i sina beståndsdelar. Syftet med fallformuleringen är att tillsammans med patienten utveckla en förståelsemodell för problemet och att inge hopp.


KBT -baserad fallformulering. Bedömningssamtal sker hos psykolog. De första programmen som införs är KBT behandling är sömn, depression, stress och ångest.

Kognitiv beteendeterapi ( KBT ) för depression finns att få via internet i Örebro län för dig som fyllt år. Införandet har pågått i primärvården under våren och i juni kan privata och offentliga vårdcentraler erbjuda tjänsten. Begreppet kognitiv beteendeterapi anger att tonvikten ligger på samspelet mellan individen och omgivningen, här och nu. Med SoB kan vårdgivaren interagera, kommunicera och dela information med invånare i stöd- och behandlingsprocesser.


Via Närhälsans vårdcentraler kan du med depression, ångest och sömnsvårigheter få behandling med iKBT (internetbaserad KBT ). Behandlingen pågår under veckor. I ett användarvänligt program får du övningar, filmer och information som fokuserar runt ditt problemområde. I kognitiv psykoterapi arbetar man med att förändra informationsbearbetningen.


I internationella sammanhang talar man övergripande om kognitiv beteendeterapi ( KBT ), och menar då en mängd olika terapeutiska metoder med sin grund i inlärningsteori och i den kognitiva modellen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg