fredag 27 mars 2015

Gifta sig med utländsk medborgare

Gifta sig med utländsk medborgare

Det betyder att om ni är två svenska medborgare som ska gifta er inför en utländsk myndighet behöver ni varsitt certifikat. Om du är medborgare i ett land utanför EU och vill flytta till en familjemedlem i Sverige behöver du uppehållstillstånd. Du kan få uppehållstillstånd om du planerar att gifta dig eller bli sambo med någon i Sverige.


Familjemedlemmen i Sverige måste vara svensk medborgare eller ha permanent uppehållstillstånd. Sedan måste du ansöka om ett äktenskapscertifikat. Ett äktenskapscertifikat är ett bevis på att du som svensk medborgare har rätt att gifta dig inför en utländsk myndighet. Det här dokumentet behövs inte i alla länder vid en vigsel utomlands men det kan ändå vara bra att du ansöker om det och tar med dig det till vigseln. Ni kan välja en församling som är i din närhet men det finns också möjlighet att gifta sig på en annan plats och ni kan önska att en speciell präst ska viga er.


Det går exempelvis bra att gifta sig eller få kyrklig välsignelse i utlandet. Vänd er då till Svenska kyrkans utlandsförsamlingar eller läs mer om att gifta sig utomlands. I Sverige säger dom att det räcker med detta men det gör inte alls alltid och det är inte säkert att ambassaden i hans land är helt 1heller.


Min mans kusin (som bott i sve i år) är i deras hemland nu och ska gifta sig med en tjej där. Jag ska gifta mig i Sverige till sommaren med min pojkvän som är fransman och håller på att sätta mig in i vad som gäller ang. Gifta sig med utländsk medborgare i Sverige. FRÅGA Skall gifta mig med en utländsk medborgare från uganda.


Ansök om äktenskapscertifikatet med denna blankett. I första hand bör den utländske medborgarens ambassad kontaktas. Skatteverket kan i viss utsträckning ge information.


Det kan vara en god idé att den som avser att gifta sig med utländsk medborgare skaffar sig upplysningar hos advokat eller på annat lämpligt sätt om följderna i dessa avseenden av ett äktenskap. Kortare tid om du lever tillsammans med en svensk medborgare. Om du är gift , lever i ett registrerat partnerskap eller är sambo med en svensk medborgare kan du ansöka om svenskt medborgarskap efter tre år.


Ni ska då ha bott tillsammans de senaste två åren. Det räcker inte med att ni är gifta med varandra, ni ska också bo tillsammans. Ingen jävel bryr sig om ni är gifta eller inte.


Gifta sig med utländsk medborgare

Uppehållstillståndet gäller i två år. Ett halvår innan det går ut ansöker hon om en förlängning. Handläggningstiden är lång så se till att hon kan förlänga sitt arbetsvisum bortom den tid som ni tror det tar att få familjevisum. Barnen måste rota sig i samhället med bra betyg och goda kunskaper i Svenska. Flytta ihop och blir hon gravid med dig är det bara bonus.


Visar endast inlägg av Anonym. När soc bestämmer ditt försörjningsstöd tar de hänsyn till hela familjens inkomst, om han inte har några pengar kan de inte göra så mycket med ditt stöd. Det jag däremot undrar är om han skulle beviljas ett uppehållstillstånd öht om han antas att inte kunna försörja sig.


Utländska medborgare När utländska medborgare vill vigas inför svensk myndighet prövas rätten till äktenskap enligt hemlandets lag. Annars riskerar vigseln att bli ogiltig i det landet. Paret bör vända sig till det lands ambassad man vill att vigseln ska gälla för att få besked om vad som krävs.


Det enda du kan behöva kolla upp är hur det fungerar om ni ska skilja er, har en vän som skulle gifta sig med en från turkiet och det var en process då fick hon reda på om hon skulle vilja skilja sig sen eftersom hon behövde skilja sig i både turkiet och sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg