tisdag 24 mars 2015

Gå med i facebook anonymt

Skapa ett konto för att börja dela foton och uppdateringar med dem du känner. Det är lätt att registrera sig. Det ska också gå att publicera bilder rakt in i chatten.


Under F8-konferensen på onsdagen presenterade grundaren Mark Zuckerberg bland annat att det nu går att logga in anonymt på sajten och via appen. Du måste verifiera ditt konto med ett mobilnummer (i alla fall om du använder tor med exitnoder i olika länder) så har du inte ett anonymt mobilnummer så går det inte. Men som skrivits tidigare, polissak blir det knappast om du inte gör någon grövre olaglighet.

Kan det synas att jag har varit in och snokat på. Din profil innehåller en mängd information som till exempel e-postadress, telefonnummer och var du befinner dig. Värt att veta är att det florerar mängder med spam-nissar som vill gå med i grupper på facebook. De är rätt lätta att känna igen - brukar vara nyregisterade, med en profilbild och en omslagsbil oftast inga vänner. Inga kommentarer eller tumme upp på fotona.


Missa inte: Så enkelt surfar du mer anonymt. Därför är det viktigt att hålla koll på dina inställningar för vilka som får se va och att veta vem som kan se saker du skriver på olika platser. När en sida går med i en grupp kan den ha flera administratörer.

De kan alla se och interagera med inlägg och medlemmar i gruppen. Om en administratör för gruppen har lagt till en app från tredje part har appen åtkomst till inlägg och kommentarer i gruppen. Du når inställningarna upptill i menyn. I den här guiden på svenska går jag igenom några av de vanligaste funktionerna i facebook och hur du använder dem. Det här är absolut ingen heltäckande guide men du får veta hur du gör med de grundläggande delarna och vad du bör tänka på.


Att skapa ett konto med felaktig information är ett brott mot våra riktlinjer. Det omfattar konton registrerade åt barn under år. Det finns folk som går med under falskt namn, men det är emot reglerna och kan uppfattas som lite töntigt - ungefär som att gå förklädd på stan.


Fördelarna är många, folk är bra mycket trevligare i eget namn exempelvis. Särskilt om man typ planerar en middag och verkligen behöver veta att alla nåtts av informationen att alla ska bidra till den. Men ibland vill man bara få smyga runt i sin inkorg inkognito. Men företaget vill att ännu fler ska logga in på olika tjänster och appar med tjänsten.


De som interagerar med sidorna du administrerar ser inte ditt privata konto. När man väl kommit i gång med facebook kan det vara lätt att glömma bort att det går att styra över ganska mycket. Det mesta är ganska självförklarande men jag går igenom delen som handlar om sekretess och händelser eftersom det är bra att känna till vad du kan göra för val. Bilder på facebook Steg guiden.


Här beskriver vi översiktligt hur det fungerar med bilder på facebook och hur du gör för att tagga bilder. På din sida till vänster hittar du en lite ikon för bilder.

Observera att Netflix jobbar aktivt med att blockera tillgång till tjänsten via vpn. Själva testet har gjorts i Windows Fall Creators Update med alla andra program avstängda. Hastighetstesterna har gjorts med Speedtest.


Här kan du läsa ett test av vpn-tjänster för Mac.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg