torsdag 12 december 2019

Svårt att bli gravid orsaker

Pröva våra bli gravid-tillskott! Du kan endast bli gravid under en viss period av livet. Först måste du ha fått mens. Då är du könsmogen och kan bli gravid. När du blir äldre minskar förmågan att få barn.


Från år sjunker fertiliteten kraftigt.

Men fertiliteten är individuell. Carolina Tristen, som är aktuell med boken Ditt fertila liv. Enligt Världshälsoorganisationen WHO anses heterosexuella vara infertila om de försökt få barn under ett år utan att kvinnan blivit gravid. Gynekolog Micheal Nicolaidis har tidigare berättat för Mammasidan att det är speciellt viktigt att ha en sund underlivshälsa när man försöker bli gravid. Slidkatarr, svampinfektion eller andra infektioner som klamydia kan göra det svårare att bli gravid , samt påverka risken för missfall, berättar han.


Försök – och det är svårt – att vara avslappnad inför att bli gravid ! Ju mer man stressar, ju svårare är det att bli gravid. Detta är en av orsakerna till att de som adopterar barn blir spontant gravida efteråt. De slappnar av när de har fått ett barn.

När man noterar sin mens är det lättare att upptäcka om den t ex är oregelbunden. Oregelbunden mens kan uppkomma av flera olika orsaker , och i de allra flesta fall rättar den till sig på egen hand. Orsaken är att det blir svårt att veta exakt när ägglossningen sker. När du har nått klimakteriet kan du inte längre bli gravid , och under perioden före klimakteriet (perimenopausen) kan det vara mycket svårt att bli gravid.


Om din mor erfor tidigt klimakterium är risken att du kommer att göra det mycket högre, så försök gärna att ta reda på i vilken ålder din mors klimakterium påbörjades. Man brukar säga att chansen att bli gravid ligger runt procent varje månad om man försöker bli gravid och har sex vid ungefär rätt tidpunkt – vid ägglossning. Av de kvinnor som blir med barn har ungefär hälften blivit gravida under de första 2-månaderna. Det är mycket som ska klaffa, inte bara tajmingen för själva samlaget. Tajmingen är förstås viktig, ägget lever mellan och timmar och spermierna kan i vissa fall leva upp till dygn, men 2-dygn anses som normalt.


När det är svårt att bli gravid igen Om ni inte haft några problem med att få ett första barn utgår ni kanske ifrån att det ska vara lika lätt nästa gång. Det är inte ovanligt att det kan ta lite tid för nästa graviditet av en eller annan orsak. Svårt Att Bli Gravid Orsaker.


Vanliga Orsaker Till Att Ni Inte Blir Gravida Mammasidanse~image credit. Blockerade äggledare En Viktig Orsak Till Kvinnlig~image. Ett sätt att förebygga att skengraviditet uppstår är att helt enkelt inte stressa så mycket och analysera varenda liten sak som skulle kunna tyda på en graviditet. Njut av närheten med din partner, överköp dig inte på tester av olika slag och fokusera på något annat än att enbart försöka bli gravid ! Ibland blir kvinnan inte gravid trots år av idogt försökande. Om man misstänker att fertiliteten är nedsatt brukar både mannen och kvinnan få gå igenom en utredning.


I de fall där man hittar en faktisk orsak till att det inte blir några barn visar sig problemet ligga hos kvinnan i ungefär vart tredje fall, hos mannen i vart tredje.

IVF kan bli riskabelt. När det är svårt för en kvinna att bli gravid på naturlig väg kan provrörsbefruktning, så kallad IVF, vara ett alternativ. Då använder man hormoner för att stimulera fram ägg, som man sedan plockar ut för att befrukta i provrör. Vi hjälper dig som har låg fertilitet, oregelbunden eller saknad ägglossning, dålig äggproduktion, försämrad rörlighet på spermien eller dig som lider av ofrivillig barnlöshet.


Oavsett vilka orsaker eller anledningar du lider utav som gör det svårt att bli gravid så hjälper vi dig att ta fram den lämpligaste tekniken för just din. Att längta efter ett barn men att inte kunna bli gravid är oerhört svårt. Just nu väntar jag på att mensen inte ska komma, men jag hoppas inte för mycket. Det gör bara ont, det tär på krafterna och sliter på förhållandet. Jag är övertygad att om man har en smal uppbyggnad NATURIGT så bör det inte vara problem, om man inte skulle ha svårt att bli gravid pga andra orsaker ex PCO, PCOs, endo etc Precis som det finns vissa som är väldigt kraftiga och inte har problem med att bli gravida.


Har du svårt att bli gravid ? Det kan finnas jättemånga orsaker till infertilitet, allt från sammanväxningar i äggledarna, problem med livmodern, PCOS eller för dålig rörlighet på spermierna eller olika immunproblem och allt däremellan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg