måndag 16 december 2019

Svårare att bli gravid efter abort

Från kr - Alltid Fri Frakt. Nej, det är inte svårare att bli gravid efter att du har gjort abort utan komplikationer. Du har lika stor möjlighet att bli gravid nu som innan du gjorde abort , det kan du känna dig helt lugn med. De flesta som försöker bli gravida blir det inom ett år. Nu är det ju så att hon vill inte ha råd om att göra abort eller inte, utan frågan är om hur svårt de är att bli gravid efter.


Jag vet själv hur svårt de var att ta beslutet abort , har alltid varit emot detta men är det något fel på fostret så är var beslutet rätt.

Men använda de som preventivmedel är helt sjukt. En abort gör inte att det blir svårare att bli gravid i framtiden. För att minska infektionsrisken finns det några saker du bör undvika så länge du blöder eller har bruna flytningar: Undvik samlag i slidan. Jag gjorde en abort för år sen och kan det påverka mina chanser att bli gravid nu?


Vi har haft oskyddat sen september förra. Graviditet efter spontan abort. Så nån risk för infektioner tror jag inte är speciellt hög.


Normalfallet är trots risken att allt läker som det ska och då påverkar inte en abort chansen att bli gravid senare.

Men att det skulle påverka din chanser att bli gravid längre fram , gör det inte. Att genomgå en abort är olika för alla, både psykiskt och fysiskt. Vissa får ont, andra inte. Rutinerna kring aborter kan också skilja sig åt mellan olika mottagningar runtom i landet, men förhoppningsvis kan den här artikeln ge dig ett hum om vad som händer med kroppen efter en abort.


Jag ska försöka göra detta kort. Jag har idag bokat tid för en abort , varför beh. Bli gravid efter abort ? Risken att få en komplikation som innebär att det blir svårt att få barn i framtiden är oerhört liten, mindre än en på tusen. I själva verket är risken för följder som påverkar hälsan eller förmågan att få barn större om man föder barn än vid abort. Varför är det svårt att bli gravid efter abort ? Ibland upplever damer inte några problem med graviditeten efter två eller flera aborter , men ofta är det svårt för kvinnor att bli gravid efter den första aborten , de har till och med en fråga, är det möjligt.


Att göra en abort kan vara ett mycket svårt beslut att ta och den som ska göra aborten har rätt att ändra sig fram till det datum den ska genomföras. Men vissa blöder ända fram till nästa mens. När mensen är igång går det bra att börja använda mensskydd som du för in i slidan igen.


Du kan få svårare att bli gravid efter en abort. Gör du en abort utan komplikationer kommer din förmåga att bli gravid inte att påverkas. Risken för att få bröstcancer höjs om du gör abort.

En sak som också är viktig att veta är att en abort inte gör det svårare att bli gravid i framtiden. Stöd innan och efter aborten. Det här är bara en myt. Känns aborten jobbig kan du även få samtalsstöd i form av en kurator eller en psykolog. Hade oskyddat sex ca veckor efter aborten , har plussat på graviditetstest.


Min fundering är om hormonerna inte gått ur kroppen är, och att jag plussar PGA det. Så alla där ute som har samma tankar som Bianca kan alltså hålla sig lugna. Jag är rädd att jag inte ska bli gravid igen! Sist jag var gravid så gjorde vi abort i 6:e månaden.


Och har inte blivit gravid sen dess. Efter medicinsk abort görs återbesök hos barnmorska eller gynekolog för att säkerställa att ingenting har blivit kvar i livmodern. Om man finner rester av moderkakan, fosterhinna eller blod i livmodern blir det aktuellt med skrapning som innebär att det som finns kvar sugs ut för att minska risken för infektioner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg