fredag 24 februari 2017

Utbildning psykolog distans

YH- utbildningar är ofta väldigt specifika och inriktade på ett visst område. Passa även på att jämföra utbildningar och läsa recensioner! Här hittar du utbildningar inom psykolog , Distans.


Vill du veta mer om någon av dem? Gör en intresseanmälan – så kontaktar utbildaren dig.

Lycka till med ditt studiesökande! Du kan studera till psykolog i andra länder men det är svårt att få legitimation som psykolog i Sverige med en utländsk examen. EU-lan omfattar minst fem år och innehållet liknar den svenska är det lättare att få svensk legitimation. Du kan förfina sökresultatet genom att bland annat filtrera på kategori och ort eller sortera listan efter pris eller betyg.


Varje utbildning har en beskrivning där du hittar all nödvändig information samt möjligheter för dig att komma i kontakt med skolan eller utbildningsanordnaren. Du kan hitta din utbildning genom att söka på kombinationer av kategori, plats, utbildningstyp eller sökord. Genom att läsa en distansutbildning till psykoterapeut får du friheten att själv välja var och när du pluggar.

Allt fler psykologer arbetar idag utanför de mer traditionella arbetsfälten vår skola och omsorg. Psykologprogrammet vid Mittuniversitetet är en bred utbildning med särskild betoning på tre temaområden: vetenskaplighet, arbetsliv och hälsa samt professionella färdigheter. Där kan du till exempel arbeta med att förändra och utveckla organisationen, med krishantering, rehabilitering, utbildning , rekrytering och arbetsmiljöarbete. I skolan jobbar psykologer bland annat med barn och ungdomar som har svårt att följa undervisningen, svårt med det sociala samspelet eller är utsatta för mobbning. Psykoterapi utförs oftast av en psykolog med påbyggnadsutbildning i psykoterapi.


Vilket är ditt mål med utbildningen ? Psykologprogrammet leder till en psykologexamen vilket betyder att väldigt många av oss som läser programmet sedan jobbar kliniskt som psykologer , det vill säga med patienter. Gå igenom listan för att hitta en utbildning som passar just dig. Men det finns även andra områden psykologer kan jobba i. Du kommer att få besöka olika verksamheter och möta psykologer med olika arbetsuppgifter, främst inom hälso- och sjukvård men också inom andra områden. Du lär dig också vetenskaplig metod. I undervisningen betonas att utbildningen inte är en fristående utbildning , utan en påbyggnadsutbildning till olika människovårdande yrken som psykolog , socionom och läkare.


I den handledda psykoterapin, professionskurser samt en rad andra inslag är därför undervisningen uppdelad utifrån grundprofessioner. Hon har mångårig klinisk erfarenhet och arbetar förutom med interbehandling också med utbildning , implementering och handledning i verksamheter som använder internetbehandling. Johan Edbacken, leg psykolog Johan har flerårig erfarenhet av olika former av psykologisk behandling på distans och har fortbildats inom området telemedicin.


Titeln psykolog är skyddad i lagstiftningen för hälso- och sjukvårdens område.

Titeln legitimerad psykonebär att samhället garanterar att personen genomgått både en godkänd utbildning och den praktiska träning som krävs för yrkesutövningen. Det dominerande huvudområdet är psykologi men läser både pedagogik och sociologi i utbildningen. Efter avslutad utbildning tar man psykologexamen.


Först efter tolv månaders praktisk tjänstgöring i psykologarbete (PTP) under handledning av erfaren psykolog får man söka psykologlegitimation hos Socialstyrelsen. Förutom huvudområdet psykologi, ingår även inslag från pedagogik, sociologi och juridik. Du kommer även att få grundläggande utbildning inom både psykodynamisk och kognitiv beteendeterapiterapi (PDT respektive KBT). Kunskap om utveckling av individer, grupper och organisationer är andra stora moment i utbildningen till psykolog. Jag har en psykolog utbildning i bakgrunden och vidareutbildade mig till sexrådgivare under Det jag är mest nöjd med är att man kan läsa på distans ,. Yrkesinriktad utbildning som ger dig förutsättningar för en anställning som medicinsk sekreterare.


Utbildningen är två år, heltid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg