måndag 27 februari 2017

Brist på serotonin symptom

Symptom på serotoninbrist inkluderar frekvent ilska, ovanlig känslighet för smärta, sug efter kolhydrater och hetsätning, förstoppning och matsmältningsproblem. Andra tecken är: att känna sig ofrisk på grund av brist på solljus, överdrivet beroende på andra, att känna sig överväldiga sömnlöshet, migrän, låg självkänsla och dålig kognitiv funktion. Serotonin är en aminosyra som fungerar som en neurotransmitter (budbärare) i hjärnan.


Vad är symptomen på brist på serotonin ? En brist på serotonin tenderar att medföra många konsekvenser för den fysiska och mentala hälsan, men det kan ibland vara svårt att identifiera den.

När det leder till depression brukar det dock ofta utveckla en rad symptom. Och drag av perfektionism och ”tvångs”-ordning-och-reda har jag lidit av hela livet. Det här med kroppens kemi är en komplicerad historia.


Vilka är de vanligaste tecknen på B6- brist ? Det talas mycket om Boch folysra, men alla B-vitaminer är viktiga – inte minst Beller pyridoxin som är lite av en doldis bland B-vitaminerna. Bbehövs bland annat för att bilda serotonin och en brist är inte ovanlig bland de som lider av depression. Fysisk aktivitet har en lugnande effekt på hjärnan och hjälper mot depression.

Hur mycket du behöver röra på dig för att få effekt varierar från person till person. Symtom på serotonergt Brist Symtomen vid serotonin brist inkluderar ångest, ilska, frågor sömn, irritation, kronisk smärta inklusive huvudet och kroppen värker, cravings för kolhydrater och självdestruktivt beteende. Orsaker till Serotonin Brist Låg serotonin kan orsakas av ett antal faktorer som sträcker sig från diet till genetik. Men alltför mycket serotonin skapar problem.


Symtom på serotoninsyndrom spänner från skakningar och diarré till allvarligare symtom som muskelstelhet, feber och kramper. Känner igen alla symptomen på låga serotonin nivåer, har precis fått barn och sista månaderna under graviditeten och nu efteråt så har det märkts tydligt , särskilt humöret och suget efter sött. Vet precis hur och vad man ska äta och inte och försöker men har liksom tappat tålamodet och orken.


I munnen märks det dels på tungan som kan bli röd och irritera men också genom irriterade mungipor. Tungsveda är ofta ett tidigt symtom på B-vitaminbrist. I magtarmkanalen kan en brist leda till orolig mage, ökad gasbildning och diarré. Minnesstörningar och demens kan vara en följd av brist på vitamin B Boch folsyra.


HTP kan åtgärda brist på serotonin och ge dig tillbaks din liv. Att serotoninet är bas för så många kroppsprocesser gör en brist allvarlig men, just därför, åtgärden desto effektivare. Där ( bristen på ) serotonin är orsaken till problem försvinner problemen då serotoninbristen åtgärdas.


Effekter av brist på östrogen på Seratonin. Persistent brist på serotonin gör sig omedelbart känt.

Dåligt humör, apati, ofrivillighet att kommunicera, brist på önskan om självutveckling - dessa tecken indikerar tydligt en brist på biologiskt aktiva substanser. Det påverkar matsmältningsarbetet, cirkulationssystemet. Därför är det viktigt att vi håller koll på våra värden och ser till att stabilisera nivåerna om kroppen har brist på något.


Då är vi i alla fall så bra rustade vi kan vara inför att möta en mörkare och kallare årstid. Den som lider av brist på kobalamin, vitamin B1 kan bland annat känna en väldig trötthet. Blodbrist på grund av för lite Bkan även ge besvär med slemhinnorna. Det kan till exempel vara sprickor i mungiporna eller sveda på tungan.


Brist på Bkan också visa sig som besvär från nervsystemet. Så därför är det viktigt att ha koll på vilka symptom som kan utveckla sig på grund av vitamin D- brist. Här är därför tecken och varningssignaler som hjälper dig att veta om du behöver få i dig mer av denna viktiga vitamin! Serotonin har till uppgift att balansera våra känslor men denna signalsubstans påverkar även vår upplevelse av smärta, aptit och sömn. I naturliga mängder har serotonin en lugnande, avstressande effekt samt förbättrar sömnen.


Brist på serotonin gör att man känner olust och lätt förlorar kontrollen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg