tisdag 14 februari 2017

Motiverande samtal film

Här visas de filmer som tidigare var publicerade på somra. Filmerna handlar om motiverande samtal inom hälso- och sjukvården. Filmer : Hasse hos läkaren Hasse hos läkaren och Killen i baren. Det kan ta några sekunder att ladda filmen. Miller och Stephen Rollnick.


Motiverande samtal film

Spegling - Enkel: säga samma sak tillbaka ! Att använda motiverande samtal med personer med olika funktionsnedsättningar inom begåvning, kognitiva funktioner eller språk, kan vara en utmaning för samtalsledaren. MI: s olika redskap behöver anpassas till klientens eller barns kommunikations- och funktionsnivå. Att plocka fram någon annans inre drivkrafter är mycket mer effektivt än att försöka pådyvla sina egna.


För att se filmerna behöver du vara inloggad. Motiverande samtal – en konst att behärska. Kontakta teknisk support. Innehåll: Teori och övningar för kompetensbyggande av MI färdigheter.


MI som förhållningssätt (MI-andan) och aktivt lyssnande, BÖRS. Här kommer vi att publicera korta filmer där vi samtalar om olika delar i det motiverande samtalet kopplat till chef och ledare i deras vardag. Vi erbjuder även individuella samtal i livsstilsförändringar och personlig utveckling.


I vår MI-utbildning tränar du dina färdigheter i att använda motiverande samtal i mötet med människor och utvecklar dina kunskaper inom kommunikation, bemötande och dialogiskt förhållningssätt. I utbildningen varvas teori med praktiska övningar. Vi arbetar med fallbeskrivningar och filmer med praktiska exempel på MI-konsultationer.


Motiverande samtal film

Internationell licens Christina Näsholm symposium. I dessa tio kortfilmer kan du se samma samtal med Hanna, producerade för utbildningspaketet ”MI för polisen” i samarbete med Projekt Karin. Liria Ortiz, författare, psykolog och lärare i motiverande samtal : ”Istället för att övertala eller övertyga kan det vara mer effektivt att lyssna och kompromissa. Här får du tips på hur du lägger upp ett motiverande samtal för självmotiverande påståenden och lathunden BÖRS.


Inte beredd Väck intresse, tillför information Osäker. Exempelvis kan det röra sig om att få någon att lämna ett riskbruk bakom sig, innan det blir ett missbruk. Här kan du hitta länkar och beskrivningar av mina utbildningar och föreläsningar, som handlar om kommunikation och motiverande samtal.


Du kan också se filmer som jag producerat. Jag har arbetat som tandläkare i år. Fortfarande får människor hål i tänderna - trots att kunskaperna om tändernas sjukdomar funnits i hundra år. Barbro Ivarsson är psykolog och jurist och arbetar som konsult, utbildare och författare arbetarfrämst inom tobaksavvänjning och motiverande samtal MI. SOMRA, samtalet om riskabla levnadsvanor, var ett kunskapsstöd om MI.


Genom denna metod och dess förhållningssätt vill man skapa ett samtal där en person känner sig tillräckligt trygg för att tänka på och våga prata om att göra något annorlunda, prova något nytt. Man ville veta hur vi arbetade med att implementera MI i Värmland. Vår utbildning i motiverande samtal sker under tre dagar och varvar teori med en stor del praktisk träning. Christina är en visionär föregångare och en av landets mest erfarna när det gäller att utbilda praktiker och utbildare i MI. Christina inspirerar och involverar till MI-konferenser och MI-tränarmöten, både i Norden och internationellt.


MI är ett personcentrerat förhållningssätt som används för att skapa goda förutsättningar för förändring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg