måndag 13 februari 2017

Adhd barn

ADHD hos barn kan upptäckas genom att vissa specifika beteenden identifieras. De tre viktigaste är ouppmärksamhet, hyperaktivitet och impulsivitet. Ofta har barnet snabba humörsvängningar och reagerar med kraftiga utbrott, även vid små motgångar.


Adhd barn

Då brukar det vara viktigt att någon vuxen finns i närheten, som ser och förstår barnets behov. Stöd och hjälp med inlärning. Det kan vara vanligare med dyslexi hos barn med adhd. När du gör detta testet tänk på att symtomens svårighetsgrad ställs i proportion till ålder och utvecklingsnivå och skall ha varit uppfyllda under minst sex månader Detta test har designats för att mäta om ditt barn har ADHD.


Testet är anpassat för barn och ungdomar, företrädesvis för pojkar. En miniserie om extra starka känslor, om att glömma och drömma sig bort eller inte kunna sitta still. Att ha ADHD kan medföra många olika fördelar.


Adhd barn

Men också svårigheter om man inte blir förstådd. ADHD är en vanlig funktionsnedsättning, ca fem procent av alla barn har ADHD och problemen finns ofta kvar i vuxen ålder. ADHD är ett samlingsnamn som även omfattar ADD och ADHD i kombination med DCD. ADD är ADHD utan hyperaktivitet, med tyngdpunkt på uppmärksamhetsproblem.


ADHD kan upptäckas genom att vissa specifika beteenden identifieras. Vissa personer kan visa tecken på samtliga tre symtom (kombinerad ADHD ), medan andra kanske bara uppvisar en eller två typer av symtom. Barnet har svårt att styra och reglera sitt beteende och sina känslor och att anpassa sig till omgivningens förväntningar. Denna länk går till en webbplats där våra Sekretesspolicy inte gäller.


Man gör testerna för att personer med adhd brukar ha svårt för vissa sorters uppgifter, medan man klarar andra väldigt lätt. Resultaten väger vi sedan in i bedömningen för att se om ens egenskaper stämmer överens med egenskaper som personer med adhd brukar ha. Mycket tyder på att ADHD kan vara ärftligt. Studier har visat att ärftlighetsfaktorn för ADHD är snarlik ärftligheten för längd. De flesta barn med ADHD förefaller ha minst en biologisk släkting med symtom av funktionshindret, och minst en av tre fäder som hade ADHD -symtom i ungdomen, har ett barn med ADHD.


ADHD kännetecknas av svårigheter med uppmärksamhet, impulskontroll och överaktivitet. Symtomen kan förekomma var för sig eller i kombination med varandra. ADHD förekommer hos ungefär fem procent av barnen och tre till fyra procent av vuxna och är därmed den vanligaste utvecklingsrelaterade funktionsnedsättningen. Barn med adhd har ofta svårt att sitta still och rör sig. Därtill har lisdexamfetamin godkänts för behandling av såväl vuxna som barn och ungdomar och ett läkemedel med dexamfetaminsulfat har godkänts för behandling av barn och ungdomar.


Om man tidigt förstår att ett barn har adhd kan barnet få bra hjälp. Vuxna har lättare att förstå att barnet inte menar att göra fel. Då kan barnet slippa få skäll för en del av sina misstag.


Istället kan de vuxna försöka komma på saker som hjälper barnet att lyckas. Det får behålla sitt självförtroende, och det är viktigt. Om energin riktas i rätt riktning så kan de åstadkomma jättemycket, säger hon. Dessvärre tycks bokstavskombinationen ofta vara ett recept för trubbel - på skolgården, i arbetslivet eller kanske i krogkön.


Adhd barn

Studierna visar att procent får minskade adhd -symptom vid medicinering. På kort sikt innebär det att barnens förmåga att lyckas i skolarbetet och att ha bra kompisrelationer förbättras. Effekterna på lång sikt är inte helt kartlagda.


Men medicineringen får anses ha en positiv effekt så länge som adhd -problemen finns kvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg