fredag 10 februari 2017

Schweiz befolkning

Schweiz var neutralt i första och andra världskriget. Inom delstaterna, kantonerna, har man genom århundradena i hög grad behållit sin särart och sitt språk. Människor flyttar sällan mellan kantonerna och språkgränserna är ganska tydliga. Schweizisk ekonomi är mycket stabilt och har expanderat kraftigt under hela efterkrigstiden.


Den största religionen är kristendom som vidare kan delas upp i olika reformerta trosinriktningar samt den katolska kyrkan. Tillsammans omfattar dessa över av landets befolkning. Här bor en majoritet av befolkningen.


På sommaren kan det vara 10–minusgrader i bergen samtidigt som högsommarvärme råder i dalgångarna. Det här är en lista över länder ordnade efter folkmängd. I söder talar många italienska och i öster finns Europas enda rätoromanska minoritet. Bara cirka en procent av befolkningen talar rätoromanska men språket har ändå fått status som ett av landets fyra officiella språk.


Schweiz befolkning

Här hittar du en lista med de största och viktigsta tätorterna i landet enligt storleksordning och befolkning. Området har en gennemsnitshøjde på 4meter. Statistiken visar också prognoser för kommande år.


Mittelland afgrænses af Jura i nordøst og Alperne i syd. Men det är ett litet paradis på många andra sätt också, med magnifika bergsområden, gröna slätter och många sjöar. I Geneve kan du ägna dig åt fönstershopping och i Zürich kan du smaka på. Du får också lära positionen och grannländerna.


Schweiz befolkning

Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Andra betydande näringar är landets tillverkningsindustri, läkemedelsindustri och turism. Av hela befolkningen är ungefär hälften sysselsatta. Det betyder också att hälften inte är det. Drygt en tredjedel av befolkningen är inte en del av den arbetsföra befolkningen , det vill säga är yngre än år eller äldre än år.


Här inkluderas också pensionärer i arbetsför ålder. I kombination med postbussarna så når man i princip samtliga orter i Schweiz. Till vissa orter är tåg det enda transportmedlet som står till buds förutom cykel och apostlahästarna.


Den schweiziska - mästare på låg nivåfetma: övervikt i landet lider av endast av befolkningen. Vilka länder har den rikaste befolkningen ? Hur man mäter ett lands tillgångar och inkomster är inte helt enkelt, men BNP är den vanligaste sättet att göra det, vilket om man bara skulle se till det, är USA och Kina till de rikaste länderna i världen. BNP säger ingenting om hur mycket varje person tjänar, så därför används BNP per capita för att räkna fram detta.


Välkommen till Schweiz. Här är Sveriges största städer (eller tätorter som är det riktiga namnet) listade efter storlek i hektar samt efter hur många invånare de har. Befolkning : miljoner Huvudstad: Tirana Valuta: lek (ALL). Ett alternativt mått är sysselsättningsgra vilket mäter andelen av befolkningen i arbetsför ålder som är sysselsatta. Idag uppgår antalet sysselsatta till drygt fem miljoner personer.


Sysselsättningen är av stor betydelse för den ekonomiska utvecklingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg