måndag 27 februari 2017

Handledare övningskörning nya regler

Allt du behöver veta om att ta B-körkort! Plugga hemma och klara provet! Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom renovering och bygg.


Du måste sen göra en ny ansökan och bli godkänd på nytt , om du vill fortsätta att vara handledare. Den som övningskör privat måste ha en godkänd handledare.

Nya regler skärper kravenvid privat övningskörning. Handledaren och eleven behöver bara gå en introduktionsutbildning för att få övningsköra för personbil och lätt lastbil (B-behörighet). Om övningskörningen gäller för något annat fordon, till exempel motorcykel eller lastbil, behöver ni inte gå en sådan utbildning. Introduktionsutbildning för handledare och elever vid privat övningskörning Enligt regeringsbeslut måste elever och deras handledare genomgå en timmars utbildning (effektiv tid) för att få bedriva privat övningskörning.


För er som gått kursen tidigare gäller nya regler för detta vilket underlättar för er som redan är handledare. Handledare för övningskörning sökes De som studerar Allmän kurs på Strömbäcks folkhögskola kan välja körkort som tillval. Vid sidan om körlektioner och teori kommer deltagarna även att behöva övningsköra.

Regler för övningskörning. Hur är reglerna för övningskörning med bil? Får fler personer vara med i bilen när man övningskör? Vid all privat övningskörning krävs att körningen sker under uppsikt av en person som är godkänd som handledare. Det finns inget förbud mot att fler personer är med i bilen.


Sedan årsskiftet gäller nya regler för privat övningskörning. Eleven måste tillsammans med handledaren gå en tre timmar lång introduktionskurs innan träningen börjar. Transportstyrelsens startsida?


Information som inte sparats försvinner om du lämnar tjänsten. Vi kommer endast att använda dina uppgifter till att kontakta dig i ditt ärende. Nya Trafikskolan kommer inte att skicka eller dela dina uppgifter med tredje part. Om körkortet varit återkallat de senaste tre åren finns det en risk att handledaren inte godkänns.


Ditt uppdrag som handledare är både att tänka på säkerheten under övningskörning och att hjälpa din elev att få ut så mycket som möjligt av tiden ni spenderar på vägarna. Privat övningskörning är ett bra komplement till körkortsutbildning på trafikskola och följer man utbildningsplanen noga finns mycket att vinna. Orsaken är att två till tre personer i medeltal årligen omkommer vid privat övningskörning.

Den nya utbildningen syftar till att göra övningskörningen säkrare. Regeringen är på väg att skärpa kraven vid privat övningskörning. I fortsättningen blir det obligatoriskt med en kortare utbildning för både handledare och elev, enligt ett förslag som näringsdepartementet skickat ut på remiss. Ett vanligt misstag vid privat övningskörning är att man som handledare ”pratar sönder” lektioner.


Detta är ett vanligt misstag när eleven har kommet lite längre i utbildningen. Ett exempel-Ni har gått igenom hur det fungerar när man skall följa skyltar och eleven skall öva självständigt. Maximalt elever samtidigt – det blir den nya begränsningen för handledare vid privat övningskörning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg