tisdag 12 juli 2016

Red bull innehåll

Mängden sockerarter motsvarar sockerhalten i 1ml äppel- eller apelsinjuice. Red Bull Energy Drink innehåller g sockerarter. Taurin: Taurin förekommer naturligt i kroppen, bland annat i våra muskler.


Och visst ger dryckerna energi, för de är rejält sockrade. Konkurrenterna Battery och Burn är värre, med respektive kcal per deciliter. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån.

Alltid fräscha varor och stort ekologiskt utbud på. Fast nu så undviker jag sådana mängder. Energidrycker innehåller ofta stora mängder koffein, ibland tre gånger så mycket som en kopp kaffe. Barn och ungdomar kan må särskilt dåligt av koffein och stor konsumtion av energidryck kan leda till koffeinförgiftning med bland annat ångest och oro som följ skriver experter i Aftonbladet.


Växter innehåller inte taurin, men vegetarianer och veganer har trots detta inte brist på taurin, eftersom ämnet bildas i kroppen. En person som väger kg innehåller ungefär g taurin. Spädbarn har dålig förmåga att bilda taurin, vilket kompenseras av att modersmjölk innehåller relativt hög halt taurin.


Läs mer om ingredienserna här Visste du.

Red bull energidryck innehåll. Ja det är sant, taurin är en aminosyra som finns i kost t. Jämförelsen säger mer om hur onyttigt juice egentligen är. Energidrycker, och nu även tuggummi och annat godis som innehåller koffein, är mycket enklare att få i sig då det smakar godare helt enkelt. RBR är systerstall till Scuderia Toro Rosso. Så man behöver ju dricka 2-burkar red bull för att komma upp i samma koffeinhalt som kopp kaffe.


Innehåller kolsyra, serveras väl kyld. Sändningen är engelskspråkig och kommer vid premiären att gästas av före detta F1-stjärnan Mark Webber som är på plats i Monte Carlo. En burk ger mg koffein. Så kcal från kolhydrat var alltså respektive 1ungefär.


Placebon var även koffeinfri. De innehåller lika mycket socker. En stor flaska Coca-Cola på liter innehåller ungefär sockerbitar. Ger din diabetes vingar! En flaska Loka Crush (cl)?


Det här var inte bara lanseringen av en helt ny produkt, det var även början för en helt ny produktkategori. Ray, Hustler och Powerking.

Dryckerna Hustler och Powerking finns inte ens i min lista, eftersom den i första hand innehåller sådana energidrycker som jag har samlat på mig. Uppdatering Hustler och Powerking finns sedan en tid tillbaka med i listan. Ett högre blodtryck är givetvis negativt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg