tisdag 26 juli 2016

Lefkas stränder

Lefkas stränder

Boek nu en profiteer van de Sunweb Vroegboekvoordelen. Boek veilig je vakantie, met Laagste Prijsgarantie! In de wintermaanden naar de zon. Last Minute op vakantie. Rhodos passar alla – här hittar du fina stränder, livligt nöjesliv och idylliska små byar.


Boka resan med Apollo - just nu har vi extra bra priser på utvalda hotell. Bekijk het ruime aanbod op TUI. Profiteer het hele jaar door van de TUI garanties.


Det är lätt att förstå varför, för den här stranden är otroligt vacker. Bilresan hit tar runt en timme om man bor på östkusten, men det är det helt klart värt. Man parkerar ovanför stranden och tar sig sedan ner till stranden via en trappa med. De bästa stränderna och godaste tavernorna. På den här kartan kan du hitta de olika byar.


Lefkas stränder

Det bästa med Nidri är läget på ön samt att man enkelt kan ta sig ut i skärgården härifrån. Stranden i Nidri är inget man vill spendera flera dagar på, men den duger gott åt ett dopp eller två. Stranden har sin början ungefär där hamnpromenaden slutar och fortsätter till en udde där man kan hyra diverse vattenleksaker, efter udden fortsätter stranden en liten bit.


Här kan du äta gott på hemtrevliga tavernor, upptäcka det vackra landskapet och naturen, samt uppleva grekisk kultur. Här samlas mängder av vindsurfare för att utnyttja ett lokalt väderförhållande. På öst- och sydkusten är de inte lika fina, men håller ändå bra klass, med några få undantag som stränder i Nidri och Ligia. Lefkas – den bedårande vita ön. Längs östkusten är stränderna mindre, rätt smala och de flesta av klappersten.


Stränderna på den västra kusten hör till de bästa i hela Grekland. Varva dopp i den lilla poolen med havet. Missa inte halvön Yeni där det finns några stränder som inte är så kända. I den joniska arkipelagen hittar du denna natursköna pärla. Hit reser du som vill njuta av solbadande till havs eller vid någon av västkustens helt otroliga stränder.


Här finns bekväma turistorter och genuint grekiska bergsbyar, arkitekturen är en blandning av grekiskt och italienskt likaså den utsökta matkulturen. Hit tar du dig smidigast med båt. En underbar strand som är den mest kända i grekiska övärlden. För att komma hit rekommenderar vi bil, det går även taxi båt ifrån byn Nidri.


Till denna strand kan du ta dig med badbåt. Här behöver du eget parasoll och. Men här finns även perfekta stränder för dig som vill sola och bada.


Där östkusten består av dramatiska klippor och stränder som är lika svåra att ta sig till som de är vackra. Sen finns västkusten, där turistorter som Nidri ligger. Här är det plattare och mer lättillgängligt, men också lite tråkigare.


Lefkas stränder

Fästningen är i förhållandevis gott skick och firas varje år den maj. Längs huvudvägen hittar du det du kan tänkas behöva och från hamnen tar du dig ut i skärgården för att hitta just ditt smultronställe. Få ställen i världen är så kända för sina stränder än Agios Nikitas. Ett vidsträckt hav och långa stränder är dom som möter byns besökare.


Flygplatsen ligger minuter från Lassi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg