tisdag 26 juli 2016

Planeter

Uppkomst och utveckling. Det är inte med säkerhet känt hur planeter skapas. Den förhärskande teorin är att planeter uppkommer i samband med att solen de kretsar.


Den dominerande kroppen i solsystemet är solen, en huvudseriestjärna av spektralklass G som innehåller 9 av solsystemets totala kända massa och dominerar. Planeterna kretsar runt solen som är den stjärna.

Vill du redan nu skynda dig till Planetsidan är det bara att trycka på länken. Alla rättigheter förbehållna. Design by MB Web Design. Denna hemsida är byggd med N. Läs också om planeternas placering här. Skapa konto med e-post.


Fyll i din e-postadress och ett valfritt lösenord för att skapa ett konto.

Du kan sedan börja spar ord i egna listor direkt. Planeten Saturnus är en slående syn med sina karakteristiska ringar. Stjärnor och planeter (LättLäst) Det finns en sol och planeter i vårt solsystem. Hastigheten kompliceras en del av att samtliga planeter - inte solen och månen - kan förflytta sig baklänges längs zodiaken.


Vi på Photowall erbjuder hög kvalité, snabb leverans och fri frakt. Bedöm antalet jordliknande planeter eller planeter som är större än jorden och hur många av dessa som finns i eller i närheten av den beboeliga zonen. För att använda tjänsten Tigtag måste du vara inloggad med ett personligt konto. De flesta steniga, jordlika planeter som har upptäckts finns vid stjärnor som är mycket mindre än solen. En amerikansk forskargrupp har använt rymdteleskopet.


Vårt solsystem består av åtta planeter som alla kretsar kring vår stora och heta sol. Dessutom finns det här ett antal dvärgplaneter och flera månar som. Vad är det egentligen vi ser när vi tittar upp på stjärnhimlen? Läs om stjärnor och planeter , rymdfärder och stjärnbilder. Solsystemet, som jorden befinner sig i, är en del av Vintergatan.


I solsystemet kretsar åtta planeter runt solen i elliptiska banor.

Synliga planeter under april – juni. Merkurius är inte lätt att upptäcka under denna tid. Venus fortsätter att stråla klart på himlen ända till mitten av maj. Ordet exoplanet är en förkortning av extrasolär planet, vilket syftar på att planeten kretsar runt en annan stjärna än solen. Mars är den mest utforskade planeten i vårt solsystem.


Finns det liv på Mars och kan vi bo där? Experterna är övertygade om att det finns liv på andra planeter. Vi letar efter planeter med molekylärt syre.


Hittar man det så kan man vara säker på att.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg