torsdag 14 juli 2016

Simskola barn norrköping

Simtillfället skall vara veckans höjdpunkt för både barn och föräldrar. Vår undervisning baseras på att ge barnen vattenglädje och vattenvana. Monas simskola i Norrköping.


Och vi har planerat in kurser för både barn och vuxna. För närvarande har vi Minisim, Grodan Nybörjarsim, Grodan Steg Fisken och Vuxensim. Som alltid fokuserar vi på resultat, våra kurser handlar inte om att barn skall ha sysselsättning utan att de skall.

När man börjar i simskola är det viktigt att barnen har vattenvana. Barnen ska våga doppa huvudet, hoppa från kanten och ta sig upp, kunna ta sig fram en liten bit (hur spelar ingen roll) utan flythjälp. Samt vara trygg med att vara själv i bassängen utan sin förälder. Medleys erfarna och välutbildade siminstruktörer hjälper barnen att känna sig säkra i vatten, samtidigt som de har roligt. Instruktörerna är alltid med barnen i vattnet (med undantag för större bassänger där de ibland är på kanten för att få bättre översikt).


Tänk på att barn utvecklas i väldigt olika takt. Där kommer vi att ha simskola från grupp Baddaren till Vuxensimskola och även en specialgrupp för barn med särskilda behov. Detta är en ny grupp med endast ett fåtal deltagare i ett behagligt tempo och varm och skön bassäng.


Tanken är att ge barnen vattenvana och få en bra vattenaktivitet.

Barn I vårt 33-gradiga vatten tar våra välutbildade siminstruktörer hand om barnen på ett lärande och lekfullt sätt. Den största simhallen i Norrköping. Medely driver simhallen. Centralbadets webbplats. På badplatsen finns det en tempererad bassäng, stora gräsytor, omklädningsrum, toaletter och servering.


I sin bok Bobby Groda lär sig simma berättar simskoleläraren Mona Bhat om hur det går till i simskolan. Läs den för ditt barn som snart ska börja i simskola eller använd den som komplement till barnets simlektioner. Låna på bibliotek i Göteborg eller Stockholm. Upp till rabatt i Norrköping. Sista minuten-erbjudanden.


Klicka på länken så ser du inbjudan. Barnet är vattenvant, dvs vågar doppa huvudet och kan flyta på mage och rygg med hjälpmedel. Barnet klarar av att fungera i en grupp utan vårdnadshavare. Simskola Funkis grupp. Mål: Kunna flyta utan hjälpmedel, på mage sek med huvudet ner i vattnet och på rygg cirka sek.


Kunna simma m valfritt simsätt på grunt och djupt vatten. Busfabriken i Norrköping Med Barnsemesterkortet bjuds betalande barn på mjukglass eller Fun Slush! Sörsjöns Äventyrspark Med Barnsemesterkortet får du rabatt!


Temperaturer I stora bassängen är vattentemperaturen ca 28ºC.

Sommarsimskolan är öppen för alla barn som under året fyller år och äldre. I mån av plats kommer även barn som fyllt år senast den juni, att erbjudas plats vid period på Friluftsbadet. Kommunens olycksfallsförsäkring omfattar barn inskrivna i barnomsorg och skola och som är folkbokförda i Söderköpings kommun. I Norrköping finns flera familjecentraler där barnen kan träffa lekkamrater och vuxna kan knyta nya kontakter. Andra större orter i Östergötlands län är Norrköping , Motala, Finspång och Mjölby.


Det finns gott om aktiviteter för barn i Östergötlan både inomhus och utomhus. Ska ni åka på semester till Östergötland eller bara vill hitta på något tillsammans med barnen till helgen har vi samlat massor med roliga aktiviter här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg