måndag 25 januari 2016

Stöd och matchning flashback

Det bästa om man riskerar stöd och matchning är att sjukskriva sig direkt till af. Du får en karensdag och 7e dagen går du till läkare och säger att du får panik och har social fobi av att vistas med andra i åtgärden. Då får du läkarintyg på det och sen fortsätter ersättninge betalas ut av försäkringskassan. AF rekommenderade att jag skulle börja med stöd och matchning som betyder jobbcoach och jag sa att vi kan väl boka ett möte så jag får höra vad de har att erbjuda.


Jag har haft A-kassa i 1dagar. Jag ska få ersättning från försäkringskassan under denna period med jobbcoach istället för ersättningen från A-kassan.

Med hjälp av en handledare får du ett individuellt anpassat stöd som hjälper dig att snabbare hitta ett jobb eller studier. Våra handledare är erfarna rekryterare som vet hur du ska synas för att väcka arbetsgivarnas intresse. Vi har även en säljkonsult vars jobb är att ringa arbetsgivare och sälja in just dig!


Titta exempelvis först och främst på leverantörernas ratingbetyg men även på deras metodik, språk, branschkunskaper eller annan specialisering när du gör ditt val. Du kan även söka efter vilka leverantörer vi har på din ort. Det är en tjänst för dig som behöver ett individuellt stöd i att hitta ett jobb som passar dig. Du får en handledare som hjälper dig att få ett jobb som matchar din kompetens och dina intressen. Du får personligt stöd av en erfaren handledare som har ett stort och brett kontaktnät.


KVALIFIKATIONER FÖR HANDLEDARE INOM STÖD OCH MATCHNING.

Generella kompetenskrav: – Förmåga att kommunicera tydligt på svenska i tal och skrift. Mycket goda kunskaper i att använda datorbaserade ordbehandlings- och presentationsprogram, e- post samt internet. Det är viktigt att du känner dig trygg när du lämnar dina uppgifter till oss.


På Ibility hanterar vi din personliga information i enlighet med EU lagstiftningen. Till vägen mot ett nytt jobb använder vår lokalt förankrade personal ett individuellt upplägg där dina behov och erfarenheter står i centrum. Stöd och Matchning hos eyes4work. Vi lyssnar och matchar Dig mot ett nytt jobb eller mot vidare studier. Vi kan hjälpa dig som är arbetssökande att hitta jobb.


Vi erbjuder tjänsten stöd och matchning centralt i Göteborg på Nordhemsgatan 12. Vi hjälper många människor och verksamheter att utvecklas och nå önskat resultat. Lokal anknytning, engagerade handledare och stort kontaktnät hjälper till att bredda vägen mot nytt jobb. Genom tjänsten kan du få hjälp av Arbetslivsresurs till ett nytt jobb!


Hör med din handläggare på Arbetsförmedlingen om du har rätt till tjänsten. Vi utgår från ditt behov och ger dig stöd utifrån det. Man måste själv kämpa för att få jobb, eftersom varken Arbetsförmedlingen eller stöd och matchningen kan garantera det, säger han som gått på stöd och matchning i tre månader. Det var för ett halvår sedan.


Han har fortfarande inget jobb, men fick i alla fall lära sig att skriva cv och personligt brev. Han trivs mycket bra och restaurangen har fått ett lyft bland matgästerna, säger handledare Christer som nyligen hälsat på Mikael på jobbet.

Syftet är att börja arbeta eller studera så fort som möjligt. Vi på ABF Jobb vill ge dig möjligheten att arbeta med det som förenar din personlighet, din kompetens, dina värderingar, intressen, erfarenheter och din idé om framtiden. Det kan innebära stöd med allt från hur man skriver ett personligt brev och utformar sitt CV, till intervjuteknik och tips på passande jobb.


Föreningen riktade sig mot invandrares etablering med klara ideella mål om integration, demokrati och jämlikhet. Vårt fokus är att arbeta tillsammans med dig som indivi utifrån dina behov och förutsättningar med målet att komma ut i arbetslivet. Tillsammans kommer vi jobba vidare med din unika kompetens för att på bästa sätt coacha dig på vägen mot ett nytt jobb eller studier.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg