måndag 11 januari 2016

Glidskydd stege platt tak

Köp din Stege hos oss. Lantbruk och Skogsbruk! Skapa trivsel i ditt hem. Brett sortiment för uppvärmning. Ledande tillverkare av Tak. Se Plannjas produkter här.

Vi vet att välja rätt glidskydd kan vara en snårig djungel. För smidig beställning så behöver du därför bara följa stegen i vår konfigurator. Vi kommer därefter ta fram ett eller flera förslag på rätt lösning till lägsta pris. För övriga frågor kontakta gärna vår kundtjänst.


Vid branta tak (gt;55°) kan dock den lösa markstegens översta stegpinne hänga på ett glidskydd som är monterat direkt på eller under takstegen. Vid branta tak (55°) kan dock den lösa markstegens översta stegpinne hänga på ett glidskydd som är monterat direkt på eller under takstegen. Var försiktig när du jobbar med huset och skaffa ett glidskydd som förankrar stegen vid fasaden.


För din skull, men också för sotare och hantverkare som kan behöva ta sig upp på ditt tak. Glidskydd finns för alla taktäckningsmaterial.

Fast glidskydd för väggstege vid takfot som passar alla takprofiler. Varmgalvat i tegelrött pulverlack. Stegen måste gå från markplan upp till skorsten.


Ett gott råd är att då förse stegen med hjul så ni kan rulla den upp på halmtaket. Kan inte skruva nåt i taket då det är en tillbygnad i ett plan med platt tak. Hade en ful väggfast stege tidigare men den åkte på tippen när jag bytte fasad. Finns godkända lösningar även för ditt tak med ytpapp antingen är din sotare snäll eller okunnig. Lätt stege med bra stabilitet.


Stegpinnen är profilerad för att ge ökat halkskydd och är stukad både in- och utvändigt för dubbel säkerhet. Godkänd för infästning av livlina. Väcker liv i den här gamla frågan.


Sotaren vill ha ett glidskydd monterat och vi har papptak. Helst skulle jag vilja sätta fast glidskyddet i takfotsbrädan eller på väggen men några sådana produkter verkar inte finnas. Finns glidskydd man monterar på hängrännan men de är inte godkända.


Vill inte skruva fast direkt i takpappen. Ska du eller någon annan upp på taket ? Se då till att stegen står stadigt! Detta fasta glidskydd för väggstege monteras vid takfot och passar alla takprofiler.

Undviker att din stege glider åt sidan eller tippar. Stort urval av stegar. Kroken kan även monteras på taksarg eller direkt på taket när.


Per Wikstrands glidskydd för falsfäste och lös stege på tak. Tillverkas av varmförzinkat stål. För två år sedan ramlade en sotare på Gotland ner från ett tak och bröt ryggen. Nu kommer nya rekommendationer.


Först och främst är det viktigt att se till så att man har en bra stege och ett glidskydd. Funkar det inte att sätta ett godkänt glidskydd så försök fästa detta t. Stag kan funka som glidskydd om dessa monteras på ett säkert sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg