onsdag 6 januari 2016

Bästa mobilen 2017

ZTE har gjort comeback i Sverige med en av årets allra bästa premium- mobiler , och pc-jätten Asus satsar friskt vidare på ett brett urval av intressanta mobiler. Här har vi spanat in vad tillverkarna släppt under året och valt ut deras just nu allra bästa och mest maxade mobiler. Själva testningen utfördes på helt nya mobiler med de senaste uppdateringarna av systemet. De var uppkopplade mot samma hemmanätverk och använde sig av samma abonnemang från Telenor. Ice Storm Unlimited och Antutu Bechmark kördes för att testa prestandan och sedan bedömdes de också manuellt i sina standardwebbläsare.


Mobilen behöver ett färskt operativsystem som stödjer de appar du använder för det, samt sådant som sociala medier, film- och musiktjänster, bank-id och andra småappar i vardagen.

Sony’s digitala ljudförbättringar är väldigt bra och detsamma gäller stereohögtalarna. Det är minst Android 8. Den dynamiska vibrationsfunktionen, som gör att mobilen vibrerar i takt med bastoner i film, appar och musik är däremot bara intressant i teorin. Oneplus 5T är ett av de mest framstående exemplena av ett kap som går att hitta – och något som erbjuder fantastiska funktioner till ett bra pris, och är definitivt den bästa mobilen för pengarna. Men den kom bara några månader efter att OnePlus släpptes.


Kommentar: Nissan har haft en rekordlång lanseringsperiod av sin nya småbil Micra. Redan i höstas testkörde vi bilen i Danmark och redan förra året fanns Micra till salu på fler än fem marknader i Europa. Letar du efter den bästa mobiltelefonen?


Alla mobiler som vi någonsin testat har också betyg på samma skala.

Inga betyg är satta baserat pris. Skärmen är större och täcker hela framsidan. Nu finns Face ID som gör att du enkelt kan låsa upp din mobil , legitimera dig med Mobilt Bank-ID och genomföra transaktioner med Apple Pay, med ditt ansikte! Priserna kan skilja sig så mycket som med ett par hundra kronor per måna så det lönar sig att lägga tid på att hitta det bästa priset. Baktill har Pixel en 122MP Sony IMX3senasor med 55micro som gör det lättare att ta bilder i mörker.


Huawei har två serier med toppmodeller och det är i Mate-serien som fokus ligger på att optimera telefonernas hastighet. Sony Ericsson Satio är lite sämre när du ska få ut dina bilder på nätet snabbt och enkelt, men tittar vi på övriga faktorer som gör en kameramobil till den bästa så får Sony Ericsson Satio i det närmaste full pott. Vårt stora mobiltest kan visa dig att du kanske inte behöver en dyr lyxmobil. Flera prestigemodeller är prissänkta – och udda modellen har bra prestanda som räcker för de som inte har för stora behov. Svenskt Kvalitetsindex en stor undersökning av vilken som var Sveriges bästa mobiloperatör.


Man intervjuade kunderna till alla mobiloperatörer med frågor såsoÄr du nöjd med din mobiloperatör? Tänk dig en riktigt bra mobiloperatör, hur långt ifrån det är din? Dessa produkter är inte officiellt rekommenderade av oss och har inte fått en utmärkelse.


De kan ändå hjälpa dig att se vilka modeller som är en rekommenderad produkts största konkurrent och hur bra den rekommenderade produkten är i jämförelse med de näst bästa produkterna inom samma utmärkelsekategori. Vi har testat Huawei P1 LG G Samsung Galaxy Soch Sony Xperia XZ Premium. Vi har valt att inte välja sida i fejden mellan iOS och Android utan har istället med både bästa iOS och bästa Android. Lagringsminnet är den totala mängden GB som finns på mobilen.


Hur får jag det bästa priset på en mobil med abonnemang då?

När du jämför mobiler på vår sajt kan du hålla koll på de olika operatörernas nuvarande priser. Ett annat tips om du inte kräver en den senaste modellen är att vänta någon månad efter en lansering för att sedan köpa den tidigare modellen. Tester Vilken mobiltelefon passar just mitt barns behov?


Här är guiden till dig som är villrådig inför valet. Grundversionen av Android-gränssnittet är riktigt fräscht och svarar snabbt. Mobilen har dessutom ganska gott om kraft under huven och en dubbelkamera, som är ett trevligt tillägg med tanke på dess prislapp. Den är ett solklart val på vår lista över bästa billiga mobiler.


Läs hela vårt test av Motorola One. Vi har phablets, alltså hybrider av surfplattor och mobiler , med en stor skärm som är bra att jobba på. Och så har vi premiummobilerna som har den senaste tekniken, de bästa kamerorna och fantastiska skärmar. Vi hoppas du får nytta av guiden!


Apparna är uppdelade i kategorier, så att det blir enklare att hitta de som intresserar dig. Som prenumerant kan du läsa hela artikeln samt de tio senaste numren av PC-tidningen i mobilen eller pekdatorn via appen Wype.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg