onsdag 27 januari 2016

Barnpsykolog utbildning

Grundutbildningen är år på helti motsvarar 3högskolepoäng och leder fram till psykologexamen. Psykologprogrammet är en yrkesutbildning med bunden studiegång. Barnpsykologerna i Uppsala är en privat mottagning som tar emot barn och ungdomar upp till år.


Här finns psykologer med kunskap inom. Därefter kan en ansökan om legitimation göras.

Akademiska utbildningar är breda och gör det möjligt för dig att vidareutbilda dig på universitet och högskola samt forska. Distansutbildningar inom psykologi på yrkeshögskola. På YH-nivå kan du läsa en kort och innehållsrik utbildning som innehåller mycket praktik. Vänd dig till oss om du är i behov av en kompetent och lyssnande barnpsykolog. Våra erfarna medarbetare genomför också psykologiska bedömningar och vi åtar oss utbildnings- och handledningsuppdrag.


Hej, Kan man bli barnpsykolog ? Tydligen räcker mina poäng inte till psykologprogrammet. Huvudämnet i utbildningen är psykologi men det ingår även inslag av pedagogik och sociologi.

Glömde en sak - efter fullgjord psykologutbildning får du jobba med barn och kalla dig barnpsykolog även om din rätta titel är leg. Utbildningar inom psykologi. Vill du bli specialist inom barn måste du först jobba år sedan gå specialistutbildningen för klinisk psykologi och välja barn och ungdomspsykologi som inriktning.


Vanliga akademiska utbildningar (A-Ö) Genom att bläddra runt bland utbildningar som är sammanlänkade med högskolor och universitet får du en bra överblick var du kan studera just din utbildning. Vi beskriver kort om utbildningen och vad man kan arbeta med samt hur lång utbildningen är. Vanliga arbetsområden är inom barn- och vuxenpsykiatri, skola och förskola, omsorg och sjukvård samt arbetslivets organisationer. Den omfattar hp och är en fördjupningsutbildning efter psykologexamen. För att få legitimation krävs även minst ett års heltidstjänstgöring, så kallad praktisk tjänstgöring som psykolog (PTP).


Jag har lång erfarenhet av kliniskt arbete inom såväl specialistverksamhet som primärvård av bla. Drömmer du om att jobba som Barnpsykolog ? Allt börjar när du hittar rätt utbildning. Låt letandet börja här. Till öppna utbildningar kan du enkelt anmäla dig till utan krångel. Vi erbjuder korta utbildningar som ger dig möjlighet att höja din kunskapsnivå ett snäpp eller att fräscha upp gamla kunskaper med nytt stoff.


Kika i listan nedan och klicka dig fram för att läsa mera och anmäla dig. Från utbildningen får du också med dig värdefulla kunskaper om hur vi människor fungerar.

Dessa kunskaper kommer du ha stor nytta av både i ditt arbetsliv och privatliv. Fördelar att jobba som terapeut är bland annat att du får träffa många olika typer av människor. Det förekommer dock situationer då man träffar de som söker hjälp betydligt fler gånger. Oftast är man ensam med paret under samtalen. Men är det barn inblandade är det dock vanligt att man tar hjälp av till exempel barnpsykolog , läkare eller andra yrkesgrupper.


Det som sägs under samtalen är belagt med sträng sekretess. Vi utvecklar, handleder och utbildar människor och organisationer med metoderna KBT, PBS, OBM, BBS. Digital psykologi och psykologisk design är starka kompetenser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg