fredag 15 januari 2016

Prag sevärdheter

Femstjärniga aktiviteter i Prag! Boka populära rundturer på Viator. Snabb och enkel köpprocess. Lågpriser på hotell i Prag. Upptäck Huvudstaden i Tjeckien: boka turer och aktiviteter nu till bästa pris!


Allt du vill veta om Prag.

Tjeckiens huvudstad är smyckad med ståtliga kyrkor, vackra broar och historiska byggnader. Prag har sevärdheter i överflöd. Hela gamla stan är erkänd som kulturminne av UNESCO. Här kommer tips på saker att göra i Prag.


Hela Prags centrum är fylld av sevärdheter i stort och smått vad gäller kultur, historia och arkitektur. Det gäller därför att se sig omkring på promenaderna i staden. De absolut främsta landmärkena i staden är den vackra Karlsbron och Klocktornet.


Att priserna bara är två tredjedelar mot i Sverige är förstås en extra bonus.

En bra fråga med ett glädjande svar. Vi försöker här presentera de mest populära och välbesökta sevärdheterna i Prag. Pragborgen, Pražský hra är en av Prags största sevärdheter. Och dessutom världens största slott! Ingen annan huvudstad på den här planeten bjuder på så god öl till så låga priser som Prag.


Här är våra tips för ett bra besök. I tjeckiska Böhmen har man tillverkat öl i mer än ett årtusende. Det är i grund och botten ett enda stort utomhusmuseum, som har öppet årets alla dagar och är helt och hållet gratis! Hitta de bästa sakerna att göra i Prag!


Vi har listat tio platser som du bara inte får missa om du vill ha ut så mycket som möjligt av din Pragresa. Terezienstadt, kanske mera känt under sitt tyska namna Theresienstadt, var ett av Hitlers koncentrationsläger. Det gör att staden har ovanligt många välbevarade sevärdheter i den centrala stadskärnan. Statyerna föreställer framför allt de biskopar och domprostar som har verkat i Prag.


Andra är helgon som vakar över staden. En av dem mest kända statyerna, rent konstnärligt sett, är kanske den av Sankta Luitgard. Prague Airport Transfers erbjuder en karta över Prags innerstad som en gratis nedladdning.


Mindre exploaterade ställen att fika på Öl! Häng med till mina bästa sevärdheter.

Innan du tar dig an alla sevärdheter så är det väldigt viktigt att inte styra upp sig för mycket med karta när man är i Prag. Vitus katedralen är en katedral som tar andan från de flesta turister på besök i Prag. Det är en byggnad i majestätisk gotisk stil och är säte för ärkebiskopen i Prag.


Sevärdheter i Tjeckien: Se TripAdvisors omdömen och bilder av saker du kan göra när du är i Tjeckien, Europa på TripAdvisor. Orten blev känd för sina silvergruvar och för silvermynten som producerades. När silvret hade sinat, det 30-åriga kriget härjat och en stor brand förstört mer eller mindre hela samhället fanns det inte kvar mycket att livnära sig på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg