tisdag 23 april 2019

Personalmöte tips

Spara tid och fatta bättre beslut genom att ha effektiva möten. OK, det är varken det första eller sista blogginlägget om bra mötesvanor – och faktiskt lite utanför ämnet för denna blogg. Så får du talangerna att blomstra Som chef ansvarar du för att medarbetarnas inneboende talanger tas tillvara på bästa sätt.


Här är fyra tips för att hitta och maximera potentialen som redan finns i din organisation. Konkreta tips för möten som engagerar, uppskattas och skapar en effektivare organisation.

Vilket ansvar ni har i lyftsituationer. Ni kommer få lyfta varandra i LättaLyften. Vad ni ska tänka på inför medarbetarsamtalet. Påminnelse om vissa rutiner som att stänga fönstret då du slutar ditt pass.


Kundpitch, projektpresentation eller personalmöte – det finns inget mer sövande än tråkiga powerpoints. Här är designern Damon Nofars tips för hur du spetsar till dem. Vi kommer generellt ihåg procent av det vi hör och procent av det vi läser.

Personalmöte Christina har månadsmöten då hon lägger assistenternas schema. Månadsmötena brukar vara olika beroende på vilka personer det handlar om men Christina brukar ha dem när hon känner att det behövs. Checklista för effektivare möten. Oavsett syfte och uppläggning, är planering och. För att skapa bättre effekt av möten så behöver vi skapa mer energi och ta med höger hjärnhalva.


Vision Chef är Sveriges största chefsförbund inom välfärden. Våra medlemmar leder och utvecklar verksamheter inom kommun, landsting, region, trossamfund och privata bolag. Klockan 9–samtliga vardagar kan du få tips och råd kring exempelvis anställningsvillkor, löner och förhandlingar. Att ha roligt ger ökad energi som sedan förs över till egna arbetsuppgifter.


Så strukturerar du för att få bättre möten. Mötesteknik Se till att skräddarsy era möten utifrån vad ni ska åstadkomma så kommer effektiviteten att öka. Tio goda råd och tips för ett lyckat och uppskattat möte.


På vilket sätt bidrar mötet till att driva verksamheten framåt? Syfte Varför ska du ha mötet? Mål Tydligt mål med mötet. Vad är det du vill ska ha hända när mötet är över?

Bjud in rätt deltagare Om du inte vet vad du vill uppnå med mötet (se punkt 2) så är. Otydlig mötesagenda, sena ankomster och svagt engagemang. Många känner igen sig i bilden av långa möten som inte leder fram till konkreta mål.


Vi ger dig tipsen som hjälper dig att förbättra dina möten. Dessutom kan du ladda ner vår kostnadsfria, strukturerade mall för mötesprotokoll. Sju enkla tips för att stärka arbetet med jämställdhet och genusfrågor i förskolan - Catrin Freidenvall och Ulrika Lovén från Hamnskolan listar sina bästa tips för att bättre arbeta med jämställdhet och genusfrågor i förskolan.


Tacksam för vägledning och tips när tillfälle ges! Under sin rast har arbetstagaren rätt att lämna arbetsplatsen och ska således vara helt fri från arbetsuppgifter. Man kan ersätta raster med måltidsuppehåll om det är nödvändigt med hänsyn till arbetsförhållandena. Då är det dags för en nystart.


Här kommer några tips om hur chefer och skyddsombud tillsammans kan hitta ny energi i arbetet för friska. Denna sida vänder sig till er som söker tips och idéer om hur man kan arbeta med barn i förskolan. Tips : ni kan även göra övningen lite svårare genom att även knyta ihop fotlederna med varandra.


En annan variant på övningen är att gruppmedlemmarnas fotleder knyts ihop. Då måste alla däremot stå upp. Där efter kan du be dem utföra olika gemensamma rörelser, som att förflytta sig framåt, bakåt eller i sidled.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg