onsdag 24 april 2019

Kärlek mellan två kvinnor

Det är lättare att förstå varann tycker jag när man är två kvinnor. Med en kvinna njuter jag av varje sekun det gör jag inte med en man. Män borde lära sig att ta det lite försiktigt och inte vara så jävla macho hela tiden.


Alla älskar Alice är ett kärleksdrama mellan en man, två kvinnor och tre barn. När kärleken plötsligt exploderar i dessa människors vardag uppstår en tryckvåg som.

I valet mellan två dåliga alternativ bör man alltid välja det tredje! Ibland kan man lära sig saker från de mest oväntade håll och kanter. Motivering: Även om Seydoux gör helt otroligt bra ifrån sig överglänser Exarchopoulos henne i denna nakna och närgångna skildring av en förälskelse mellan två kvinnor.


När jag skriver ”naken och närgången” menar jag både bildligt och bokstavligt talat eftersom deras romans flera gånger mynnar ut i vågade sexscener varav en klockar in på nästan tio minuter. Vilket i sin tur leder till att kvinnan kan uppfatta mannens kärlek som oäkta och ytlig, vilket så klart inte är fallet, det handlar bara om två olika sätt att se och agera på kärleken. Kolla även in vår artikel: ”Klassiska myter om män! För män så är utseendet oerhört mycket viktigare än för.


Fem kvinnor , fem olika liv.

Foto: Annica Jönsson Styrka och skratt verkar vara det kvinnorna i Maj-Britt Juntikkas familj lever av. Sveriges kvinnor hade precis fått rösträtt när Maj-Britt föddes för år sedan. Fyra generationer längre fram i tiden finns lilla barnbarnsbarnbarnet Siri, två månader. Vackert fotograferad film från Australien, om kärlek mellan kvinnor.


Ett ödsligt landskap och en otäck historia kring ett dödsfall, men också fylld av schabloner. Atafeh och Shireen bor i Teheran och är bästa vänner, men inser snart att de känner mer än så för varandra. De pratar om att rymma till Dubai för att få vara tillsammans. Kärleken är blin sägs det.


I dag är stora åldersskillnader mer accepterat, och betydligt fler kvinnor än tidigare vågar stå för sin yngre kärlek. Kvinnorna hade en relation med varandra, men på den tiden var homo­sexualitet förbjuden och straffbart. För den som vill läsa autentisk text om rusig förtjusning mellan två kvinnor finns till exempel Du lär mig att bli fri.


Studier om vänskap mellan män och kvinnor. Det eviga dilemmat om vänskap mellan en man och en kvinna är möjligt analyserades av flera forskare vid University of Wisconsin-Eau Claire i USA. Man ville reda ut vad det finns för sanning i detta dilemma.


En kvinna i manskläder kunde gifta sig med en annan kvinna , eller samkönad kärlek kunde reduceras till en ungdomsromans mellan två kvinnor som slutar med att den ena träffar den rätte – som då är en man. Svärmerier mellan kvinnor gick jättebra så länge det var något slags uppvärmning inför den ”riktiga kärleken ”. Jag har tre älskarinnor – min fru är helt ovetande” Läsarna om sina hemliga kärlekar ”Jag har två kvinnor ” Johan, 4 gör som många andra – lever dubbelliv i kärlek.

Men är det verkligen helt okomplicerat att ha en relation med någon som är bra mycket äldre? Inom psykologin anses kärlek som ett socialt fenomen och det finns olika modeller som beskriver kärlek. Det finns flera olika former av kärlek som exempelvis den mellan föräldrar och barn, mellan vänner och mellan kärlekspartners.


Insändare I antikens Grekland ansågs kärleken mellan två män viktigast, sen mellan man och en kvinna och sist kärleken mellan två kvinnor , för kvinnorna ansågs stå längst ner i rang. Den utspelar sig i 50-talets Amerika och handlar om den förbjudna kärleken mellan två kvinnor. Tvåbarnsmamman Carols trygghet med man och två barn förvandlas plötsligt till ett inre kaos när hon blixtförälskar sig i en ung kvinna hon möter under en shoppingrunda inför julen. Jag visste att temat skulle vara lesbisk kärlek , men jag trodde inte att denna kärlek skulle beskrivas riktigt så oförblommerat som sker, för här är det inget tvivel om att det handlar om sex och aktiviteterna mellan kvinnorna beskrivs förvisso i metaforer, men ändå väldigt målande. I nya videon till låten Auaati skildras kärleken mellan två kvinnor och hur de slits mellan lycka och smärta.


Med musikvideon har Lesly Lynch velat å ena sidan utforska kärlek och queer muslimsk identitet, och den andra visuellt gestalta det hon kallar för den islamofobiska pest som härjat i USA ända sedan terrorattackerna. De två unga kvinnorna river snart murarna mellan dem och kommer varandra väldigt nära. Portrait of a Lady On Fire” handlar om förförelse och förtroende, om kärlek och längtan, universella och väl bekanta ämnen som är lätta för de flesta att relatera till. Bok nummer två , Det icke tänkbara och det ständigt fruktade.


Porträtt av en kvinna i brand” ger en intressant inblick i dåtidens dejtningsvärl men den passion som verkligen bränner till ligger långt utanför äktenskapsmarknaden och utspelar sig på tu man han i mötet mellan två kvinnor från skilda världar. Nu har hon precis släppt sin andra bok om lesbisk kärlek i litteraturen. Det gör arbetet till det största i norden över kärlek mellan kvinnor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg