torsdag 18 april 2019

Kärleks förhållandets olika faser

Alla har vi en längtan att bli älskad av någon som ser oss som värda att älska. Den sortens kärlek kräver ansträngning. Det handlar om ett val, att satsa tid och kraft. Här behövs mer än förälskelsens eufori.


Verklig kärlek får utrymme när förälskelsen har lagt sig. Vetskap om dessa faser kan hjälpa oss att känna oss till freds och säkra i förhållandet när det utvecklas. Precis som att personer förändras är det sant att vi även lär oss, växer och mognar i våra förhållanden , och med detta i åtanke kan vi fullt ut njuta av förhållandet med personen som vi valt att dela våra liv med.


En klassisk bild av kärleken , och en bild som förblindar och skapar förväntningar. Ett gott råd till Victoria och Daniel och alla andra som lever i kärleksrelationer: Var öppen för kärlekens olika faser. En kärleksrelation är en utvecklingsresa – något av det mest spännande två människor kan vara med om. Att träffa varandras familjer, flytta ihop, kanske gifta sig, få barn, detta är alla viktiga milstolpar i en relation.


Men det finns också andra faser i ett förhållande , sådana som bara du och din partner märker av. Samtidigt är dessa faser något som de flesta par upplever, om än vid olika tidpunkter. Och gav mig själv massor av egenti terapi (någon form av terapi är nästan nödvändig för att inte upprepa samma mönster igen), dejtade en del för att lära känna olika sorters män och framförallt komma på vad jag ville ha och inte ville ha.


Och efter ett par år stod han där. Och jag kunde för första gången få vila i kärlek. Ett förhållande utvecklas under tiden man är tillsammans och även om den himlastormande kärleken man känner i början kanske dämpas så blir relationen djupare under åren som går. Annons Man kan säga att kärleken har tre stadier som alla triggas och påverkas av olika hormoner som kickar in och det är starka grejer vi snackar om.


Kärleks förhållandets olika faser

Jag ville visa olika faser i kärleken i mina tavlor. Det här är något jag tänkt på också innan, så temat passade mig bra. Att växa tillsammans - utvecklas i kärleksrelatione. Medan dikterna i Kärlekens metamorfos beskriver olika faser av kärleken , är I kärlekens trädgård en lång relationsdikt, en lång kärleksdikt. Typer av kärlek enligt Sternberg.


Om du ger kärlek , kommer du motta kärlek ? I den triangulära kärleksteorin skiljer Sternberg mellan olika typer av kärlek , vilka även kan anses vara stadier eller faser. Trots det kan kombinationer av två eller fler stadier inträffa, så de är inte exklusiva. Angående faser i förhållande. Pilarna i figuren ovan markerar de fyra olika faserna som följer Ett av de första momenten i projektarbetet framför allt i förhållande till användare. Det påstås att månen har fyra faser , olika faser inom loppet av en månad är ett uttryck för hur dessa månens placering i förhållande till.


Kärleks förhållandets olika faser

Ju större dessa sår är, desto större blir utmaningen - men också möjligheten att växa genom relationen. Det kan förstås vara ganska skönt att få känna sig trygg och ta sin relation lite för given, ur den positiva aspekten att ni vet var ni har varandra och känner er harmoniska. Förhållandets upp- och nedgångar Vi förändras hela tiden och det gör även våra relationer. Det som började som en jämspelt relation måste vårdas ömt så att ni inte växer ifrån varandra. Här får du en guide till hur ni har det bra tillsammans genom livets alla spännande faser.


Skiljas – en livskris med många faser Barbro Lennéer Axelson har skrivit boken ”Förluster” om bland annat skilsmässor. Klicka framåt för mer fakta i ämnet. Jag har nog tagit mig igenom de första faserna relativt snabbt tror jag. Gissar att det är olika för alla och mycket beroende på hur man blivit lämnad och hur mycket känslor man har kvar för den sitt ex.


Jag blev sjysst lämnad utan någon tredje part inblandad vilket jag tror är avgörande för hur snabbt man kan gå vidare. Har du ett förhållande eller har varit i ett tidigare så vet du att kärleken är stark till en början men sedan så blir den mer stabil och förändras. Enligt psykologen Jed Diamond finns det fem stadier av kärleken som varje par går igenom, något som independent har skrivit om. Vilket är du och din älskling i? Prata om allt mellan himmel och jor såväl ytliga som djupa ämnen.


Det ger en samhörighet, en sammansmältning och det föder kärleken. Gör så här: Träna på att lyssna med medkänsla på varandra. Var på samma våglängd när ni pratar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg