tisdag 24 april 2018

Vad är serotonin bra för

Det kan dröja innan du mår bättre. Det är bra att veta att de flesta inte mår bättre direkt i början av en behandling med antidepressiva läkemedel. Det tar tid innan läkemedlet får full effekt.


I början av behandlingen kan du till och med må lite sämre, innan det vänder. Det vill säga vad det är för något och vart det kommer ifrån. Serotonin är en signalsubstans.

För alla som inte vet vad det är så är en signalsubstans en molekyl som hjälper att skicka information i kroppen via nervsystemet. Så några tips för att förebygga risken för för höga insulinnivåer och vad detta kan leda till är att man minskar intaget av snabba kolhydrater till förmån för långsamma kolhydrater, ät också antioxidanter samt öka intaget av de nyttiga fleromättade fetterna av typen Omega-som visat sig bra för ökad insulinkänslighet. Jag har t ex lämnat bort alla frukter. Tankeverksamheten, krafterna, koncentrationen är bättre än tidigare.


Alla som vill måna om sin hälsa uppmanar jag att ta reda på vad LCHF är. Vad ska jag ta mig till? Inte är det bättre av att jag för snart år sedan opererade bort allt där nere för att slippa få cancer och har haft så vidriga vallningar, i timmen som värst och har nu fått hormonplåster. Dopamin och serotonin är egentligen transmittorsubstanser.


Det är också viktigt att ha bra matsmältning för att du ska kunna bryta ner proteiner till aminosyror som till exempel tryptofan.

Ingefära dämpar inflammation. Det betyder att ingefära är mycket bra på att motverka inflammationer i din kropp. Det är ingefärans skyhöga innehåll av gingeroler, växtämnen, som verkar effektivt mot.


Dagens hälsoboost börjar med en sängkammarblick. Sex är inte bara härligt - det är också riktigt bra för hälsan. Här är anledningar att ligga lite mer.


Sex sänker blodtrycket och får dig att varva ner Sex gör dig lugn och sänker ditt blodtryck. Det finns idag många olika läkemedel som på konstgjord väg höjer halterna av serotonin i hjärnan, och i många fall lindras depressionen genom att balansen normaliseras. Att depression endast skulle bero på en obalans i serotoninsystemet är dock en kraftig förenkling, se artikeln om depression för teorier om dess patogenes.


De är bra att äta vid middagsti eftersom de hjälper din kropp att producera melatonin, sömnhormonet. Känner mig helt slut i hela kroppen! Fisk som lax och makrill har ett högt B-vitamininnehåll. Dessa vitaminer är essentiella näringsämnen som är nödvändiga för produktionen av serotonin och dopamin.


Vår hjärna behöver även omega-3-fettsyror som finns i lax. Brist på serotonin gör att kommunikationen mellan olika hjärnceller innom visa områden försämras och detta har någonting att göra med en mängd olika psykiatriska tillstånd (OC depression, ångesttillstånd etc). Men viktigast av allt att komma ihåg är att kroppen är en mästare på att anpassa sig, så oavsett vad du har för mål och ambitioner så kommer du får bäst resultat och må bäst om du varierar din träning och försöker få in båda kondition och styrka i din träning.


Regelbunden motion är bäst. Det krävs minst 2-månader för att bilda nya hjärnceller, förstärka nervkopplingar, nybilda blodkärl, att ändra socker-fettomsättning m. Viktigast är dock att göra något som man tycker är roligt.

Problemet är att bajset är kletigt och jag får torka mig till ggr för att bli skapligt ren. Tar en kapsel Inolacsol varje dag. Ingen läkare har ännu kunnat förklara vad jag skall äta för att få en fastare avföring. En stor del av serotoninet återfinns i mag- och tarmkanalen där det reglerar tarmrörelser.


Det används där för att signalera näringstillgången i födan för att på så sätt ge återkoppling till hjärnan om man befinner sig i en näringsrik eller näringsfattig miljö. Selen förhindrar oönskade jäsningsprocesser samt är bra för avgiftande processer, exempelvis vid detox och skyddar bl. Selen anser även stimulerar måbra-hormonerna dopamin och serotonin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg