måndag 23 april 2018

Konstig mens efter abort

Konstig mens efter abort

Efter en abort eller ett missfall kan det dröja innan första ägglossningen (ÄL) kommer, och därmed första mensen. Gjorde en kirurgisk abort sista juli. Det kan misstolkas som mens. Fick mens efter veckor.


Konstig mens efter abort

Hade ÄL augusti o mensen kom för tidigt den augusti. Hade ÄL igen den sep (kollade med CB ÄL stickor för att se så att allt funkade eftersom det verkade lite konstigt direkt efter aborten , med för tidig mens etc) och borde fått mensen nu? Någon mer med konstig mens efter missfall? Mens efter abort - FamiljeLiv. Blödningen efter aborten kan fortsätta i flera veckor och varierar i mängd under denna tid.


Ibland kan du få en ny större blödning igen två till tre veckor efter aborten , detta är oftast helt normalt. Mensen kommer vanligtvis tillbaka inom 4-veckor. När fick ni tillbaka mensen efter aborten ? Någon gång i puberteten börjar äggen mogna och den första ägglossningen sker. Två veckor efter ägglossningen kommer första mensen.


Perioden mellan mensens första dag och nästa mens första dag kallas menscykel. Menscykeln brukar vara mellan och dagar. Efter mensen ökar produktionen av hormon i hypofysen. Aborten gick bra med piller å en månad efter va ja på blodprov för att säkerställa att inget hade lämnat kvar.


Gravidvärde visade då 5. Det är inte konstigt , det är ju ett allvarligt och stort beslut som berör det djupaste inom oss. Tyvärr är det även alldeles för vanligt att tjejer inte får uppföljning och samtalskontakter efter en abort , vilket skulle göra det lättare för många att gå vidare. Informationen inför en abort trivialiserar riskerna och efteråt får man som bäst en klapp på axeln, men ingen uppföljning. Gynekologen och forskaren Hanna Söderberg har tvärtemot RFSU kunnat påvisa att det är vanligt att må psykiskt dåligt efter abort. Blödde i nästan veckor efter det.


Konstig mens efter abort

Nu har det gått två dagar och jag har fortfarande bara som bruna flytningar med små klumpar i. Idag har det kommit två lite större. Har mensvärk som vanligt kanske lite starkare. Om dina graviditetssymtom inte har försvunnit inom en vecka efter aborten bör du kontakta abortmottagningen.


Det är normalt att blöda som en mens i ungefär 2-dagar efter aborten. Första mensen efter abort Hur var er första mens som ni fick efter aborten ? Min mens är jätteriklig! Jag fick min efter ca v. Mycket mer än vad det brukar vara och med ganska mycket klumpar. Lite mer mensvärk än vanligt också.


I måndags fick jag den där bruna konstiga flytningen igen. För det vill jag inte. Vi vänder oss till dig som funderar på att genomgå en abort och som behöver rådgivning inför eller efter din abort.


Abortverksamheten i Göteborg är till största delen koncentrerad till Östra sjukhuset men det utförs även aborter på andra gynekologmottagningar i staden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg