tisdag 17 april 2018

Studera till psykolog

Mer hjälp vid behov på någon av våra vårdcentraler. På Capio hjälper vi dig digitalt när det är möjligt och fysiskt när det behövs. Legitimerade behandlare över hela sverige.


Hitta en samtalskontakt som passar dig. Maila eller ring och boka in en samtalstid! Psykolog i företag och organisationer. Idag finns det även psykologer i många företag och organisationer.


Där kan du till exempel arbeta med att förändra och utveckla organisationen, med krishantering, rehabilitering, utbildning, rekrytering och arbetsmiljöarbete. Det finns störst möjlighet att arbeta som psykolog med svensk examen i Norden eller i ett EU-land. Utanför Europa, i USA exempelvis, är det mycket svårt. Du kan studera till psykolog i andra länder men det är svårt att få legitimation som psykolog i Sverige med en utländsk examen. Om du går via en förmedlare så får du hjälp med allt från ansökan till hur du hittar boende etcetera.


Du kan som sagt studera till psykolog utomlands men du bör alltid kontrollera att utbildningen leder till en godkänd psykologexamen. Kontrollen görs hos myndigheten i respektive land som godkänner utbildningar. Dessutom finns möjlighet till specialisering som psykolog , och då ligger lönerna ofta ännu högre.


När du läser en distansutbildning inom psykologi har du en stor flexibilitet då du till exempel kan planera dina studier efter dina egna behov. Distansutbildningar inom psykologi på universitet och högskola. Du som vill läsa en akademisk utbildning inom psykologi, kan till exempel välja att läsa en distansutbildning inom beteendevetenskap.


Studera till psykolog

Du kan jobba med omväxlande arbetsuppgifter på sjukhus och hälsovårdscentraler, skolor och universitet, konsultföretag, kommuner, arbetskraftsbyråer, fängelser och även hos polisen. Använd filtret till vänster. För ca år sedan hade jag ett liknande dilemma som du verkar ha.


Jag tog därför beslutet att flytta till London för att studera till psykolog. Det är för visso sant att det kostar lite pengar och du kommer definitivt bli skyldig CSN mer pengar än om du hade pluggat i Sverige. Jag vill studera till psykolog. Jag har velat det i flera år och nu känner jag att jag har bestämt mig.


Jag har aldrig påbörjat gymnasiet, utan har bara betyg från nian. Nu pluggar jag enstaka kurser på distans, på komvux. Jag har precis gjort matte och engelska och svenska A. Nu håller jag på med engelska B. Efter psykologlegitimering kan psykologen specialisera sig inom Arbetslivets psykologi, Klinisk psykologi eller Pedagogisk psykologi.


Som psykolog kan man arbeta som skolpsykolog, på vårdcentraler, inom psykiatrin, inom idrottsvärlden och kriminalvården. Många psykologer väljer att vidareutbilda sig till psykoterapeut. Jag skulle behöva hjälp med att klargöra språkkunskaperna som är obligatoriska för att studera i Norge. En bakgrund inom såväl samhällskunskap som naturvetenskap kan vara en bra grund för att studera till psykolog.


Studera till psykolog

Studera till psykolog. Jag undrar om man kan bli psykolog genom att studera kurser på högskolan eller om man måste. För att bli behörig, går det bra att gå ett valfritt högskoleförberedande program, men på Humanistiska och Estetiska programmen måste man lägga till Matematik 2b. För att arbeta som psykolog behöver du gå en femårig psykologutbildning, psykologprogrammet. Du som redan är psykolog eller har en annan klinisk grundutbildning (exempelvis psykiater eller socionom) kan söka till psykoterapeutprogrammet.


Utbildningen ges under tre år på halvfart och leder till psykoterapeutexamen. Parallellt med studierna måste den studerande vara yrkesverksam med psykoterapeutiska arbetsuppgifter på halvtid. Vad ligger till grund för.


Drömmer du om att bli psykolog eller är du intresserad av att förstå. Du studerar hemifrån med hjälp av dator.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg