måndag 30 april 2018

Makadam 816 uppfart

Jämför pris på produkter och återförsäljare inom renovering och bygg. Hitta rätt produkt till rätt pris. Ska precis belägga vår infart, har blivit rätt sönderkörd under bygget, är bara en enda lervälling nu. Vi tänkte först skala av leran och sedan lägga på fiberduk. Ovanpå denna tänkte vi lägga 8-alt.


Lägg ut och packa tjockt lager bärlager eller makadam. Följ sedan anvisningarna från din leverantör av själva trädäcket. Vi lagerför den vanligaste fraktionen på makadam , vilket innebär 8-mm stora stenar. Här i vår webshop kan du köpa makadam i behändiga 8kg:s säckar vilket motsvarar kubikmeter. Vi gör ingen sortering på olika färger.


Makadam är liksom singeln dränerande. Färgen kan skifta från ett lass till ett annat. Många väljer också makadam som prydnadssten. Ja, det är fortfarande populärt att asfaltera sin uppfart eftersom det är relativt underhållsfritt. Vanligaste förslaget i grusstorlek för ytskiktet brukar vara 8-16.


Makadam 816 uppfart

Läst massa om bärlager osv, men tror det har varit grusat där innan men växt igen. Grus, makadam , stenmjöl och bergkross - kärnan i vår verksamhet. Bergkrossprodukter går under många namn beroende på användningsområde. Det kan även vara så att bergkross blandas med andra produkter för att ge materialet rätt egenskaper. I vår butik i Vallentuna har du även möjlighet att köpa mindre kvantiteter.


Används som dekoration och till uppfarter och gångar i trädgården. En 500-liters säck räcker till 1kvadratmeter om man lägger det cm. Webbshoppen är stängd. Här hittar du allt ifrån makadam till dräneringsgrus.


Makadam 816 uppfart

Okrossad (rund) småsten som används till trädgårdsgångar garage uppfarter mm. Den vanligaste varianten av uppfart är den grusade. Ni kan använda er garageuppfart även fast ni har fått material levererat. Leverans sker i ett område från Norrtälje, Knivsta, Bålsta ned till Södertälje och Tyresö samt ut till Skurusundet (ej öar utan broförbindelse). Typiskt användningsområde för makadam är vid betong- och asfalttillverkning, dräneringsmaterial runt och under hus och halkstopp på vintern.


Det blir relativt stora stenar, men gruset packas snabbt och väl tack vare stenkrossets struktur vilket gör att det stannar på plats och är lätt att gå på. Jag bor lite söder om Örnsköldsvik så till att börja med så undra jag hur djupt jag ska gräva? Innan du placerar ut makadamen så kan du lägga ut en markduk. Då hindrar du de olika lagren att blandas med varandra vilket förlänger livslängden på uppfarten.


Makadam 816 uppfart

Sedan lägger du ut grovt grus eller makadam på markduken. Vad är makadam – stenkross. Det gör att materialet får vassa kanter vilket lämpar sig för att tillämpas som undergrund till husgrunder.


Genom att använda makadam som dräneringsmaterial under hus och bostäder går det att förhindra fuktskador och mögelbildning. Det finns också möjlighet att få tvättad makadam på många av våra anläggningar. Den tvättade makadamen är fria från de finaste materialen och har därför de bästa dränerande egenskaperna.


Vilket grus till uppfart gångar. Vi har grus på vår uppfart. Jag är lite osäker på exakt vilket underarbete som behövs för att det ska bli bäst. Det kan ju vara bra att lägga någon slags fiberduk under så att ogräs ine kommer upp lika lätt.


Speciellt eftersom det varit gräsmatta innan där ni ska gräva. Det behövs säkert någon slags sand ( makadam ?) under gruset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg