torsdag 10 november 2016

Mobiloperatörer täckning

En täckningskarta visar operatörens geografiska mobiltäckning. I tabellen nedan hittar du vilka mobiloperatörer som har bäst täckning i stad respektive landsbygd. Längre ner i denna artikel hittar du hur betyget har motiverats för respektive mobiloperatör.


Om du är intresserad av täckningen hos dig kan du hos flera mobiloperatörer söka efter adress på deras täckningskarta. Så får du bättre täckning.

Att välja rätt mobiloperatör är ett bra första steg i att få bra täckning. Genom att kolla täckningskartor kan du se vilken teleoperatör som har bäst täckning där du bor. Att jämföra till exempel Telenors täckning mot Tele2s täckning kan ge en bra fingervisning av vilken operatör som är bäst. Under natten bearbetar vi all insamlad data och morgonen efter har vi uppdaterat kartan på denna sida. Dina mätningar har då bidragit till en bättre uppdaterad karta över täckningen i det område du gjort dina mätningar så att man kan få en bra bild över hur täckningen ser ut för olika operatörer.


Vilken mobiloperatör har bäst täckning ? Mobiloperatörer har olika bra täckning i olika områden.

Telia anses har bäst täckning i Norrland men i södra Sverige och landets storstäder är det ingen större skillnad. Vi rekommenderar dock att alltid kontrollera mobiloperatörens täckningskarta innan du tecknar ett nytt mobilabonnemang. För att hitta den bästa mobiloperatören räcker det inte med bra täckning. Du behöver även se till att mobiloperatören har ett utbud som passar dig. De flesta mobiloperatörer kommer i dag med både fria samtal och sms.


Det innebär att det framförallt är surfen som skiljer mobilabonnemangen åt. Om man bor i en storstad eller en större tätort brukar det sällan vara något problem med täckningen , men om du bor ute på landet, långt upp i norr eller ute på en. Vi håller koll på allt det senaste om mobiloperatörer i Sverige. Topp-bäst mobiloperatörer i Sverige just nu. På så sätt slipper du binda upp dig i ett mobilabonnemang utan att först veta hur bra täckning som mobiloperatören har.


Jämför alla Sveriges operatörer och deras abonnemang superenkelt här på sidan. Precis nedanför kan du kika på vår egen topplista för mobiloperatörer. Här på Mobilabonnemanget. Information om mobilnät, täckningskartor - vilka operatörer har bäst täckning , vilka mobiloperatörer delar nät.


Den andra frågan är lite svårare att besvara, men är du nöjd med din täckning idag så kan du göra det enkelt för dig och välja ett nytt mobilabonnemang från en valfri mobiloperatör som har samma täckning. Täckning och hastighet för mobila tjänster kan variera beroende på en mängd olika saker, exempelvis på geografiska förhållanden som berg, dalar och skog.

Täckningskartan Den täckning som du faktiskt får kan dock variera från den som visas på kartan, bland annat beroende på hur många som ringer eller surfar samtidigt inom samma område. Det sista sättet att undersöka vilken mobiloperatör som har bäst täckningen är att beställa hem ett gratis kontantkort för att testa uppkopplingen innan du tecknar ett mobilabonnemang. Mobilabonnemang fungerar olika bra på olika platser, och det kan därför vara bra att undersöka täckningen på de platser du brukar vistas på innan du skaffar ett nytt mobilabonnemang. Vilket mobilabonnemang som har bäst täckning beror på var du använder mobilabonnemanget. Det kan även gå att ringa och surfa inomhus, särskilt om du står nära ett fönster och inte försämrar mottagningen genom att ha telefonen till exempel i handen, fickan eller väskan.


Den ena visar en stark utveckling där nya nät byggs och täckning och kapacitet blir bättre. Det finns två bilder av mobiltäckningen i Sverige. Den andra visar att det ibland kan vara svårt att få täckning med mobiltelefon inomhus och på vissa platser är täckningen fortfarande svag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg