fredag 25 november 2016

Flyga gravid länsförsäkringar

Få massor av klubbförmåner, gratis! Ta del av förmåner och erbjudanden. Hitta bästa lösningen! En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online.


För den gravida är gravidförsäkringen främst en olycksfallsförsäkring som kan ge viss ersättning vid graviditets- och förlossningskomplikationer.

Du bör så fort det är möjligt efter att barnet är fött köpa en barnförsäkring. En barnförsäkring har ett mycket mer omfattande skydd för barnet. Här kan du läsa mer om vår reseförsäkring. En del flygbolag tillåter inte att gravida flyger efter en viss vecka. Det vanligaste är att du inte får flyga under graviditetens sista två månader.


Att regler har satts beror inte på att det är olämpligt i sig för dig som gravid att flyga. Det handlar om risken för att flygplanet skulle behöva landa om en förlossning sätter igång.

Du bör alltid fråga flygbolagen eller där du bokat resan vad som gäller just för dig. På internationella flyg måste detta intyg vara utfärdat på engelska. Mindre än två veckor innan förväntad nedkomst. För din och ditt barns säkerhet kan du inte flyga med oss om det är mindre än två veckor till förväntad nedkomst. Det finns inga generella rekommendationer kring hur länge man får flyga som gravid , men de flesta reseförsäkringarna som finns på marknaden täcker inte sjukvårdskostnader i samband med graviditeten efter vecka 28.


En graviditet ökar belastningen på hjärtat. Om platsen dit du ska ligger på hög höjd kan även detta anstränga hjärtat. Har du en hjärt- eller lungsjukdom bör du inte flyga. Om du känner dig osäker eller inte mår riktigt bra – undvik att flyga om du inte måste.


Du är bara gravid en viss tid i ditt liv. Hur längre kan du flyga som gravid ? Hur sent i graviditeten man kan flyga som gravid varierar mellan olika flygbolag. Normalt är där inga problem med att flyga under graviditetens första och mittersta del så länge du har en okomplicerad graviditet utan blödningar, diabetes, högt blodtryck eller tidigt missfall. Gå med i Liberoklubben och ta del av artiklar om graviditet, familj och barns utveckling. Får man flyga när man är gravid , och hur långt fram i graviditeten i så fall?


Och hur är det med försäkring vid flygresa?

Läs om försäkringsbolag här. Om du måste resa med ett läkarintyg rekommenderar vi att du har det i handbagaget, eftersom du kan behöva visa upp det vid incheckningen eller för vår kabinpersonal ombord på din flygning. Från och med måste du, liksom ovannämnda flygbolag, ha ett nyskrivet intyg från läkare. Som tur är kan du resa även när du är gravid och du kan flyga fram till cirka vecka om graviditeten är normal. Här får du information och viktiga tips.


Om du tänker flyga under graviditeten bör du i god tid ta reda på vilka regler som gäller för det flygbolag du ska resa med. Flög en hel del då jag själv var gravid. Då jag väntade vår son så åkte vi på en sjuveckorsresa till Australien, Nya Zeeland och Fiji.


Jag flög hem då jag var i vecka 25. Flyga under graviditeten. På den resan hade jag med mig en kopia av min journal så att alla papper fanns med om jag skulle behöva läkarvård. Min moster i USA fyller år i september och vi skulle så gärna vilja flyga dit då.


Trygghansa och kollat med försäkring. Tydligen efter vecka gäller inte försäkringen utan man åker på egen risk. Vet ju hur dyrt det är i USA med sjukvård och då behöva neonatalvård. De flesta flygbolag tillåter gravida att flyga upp till vecka 34–(runt åttonde månaden). Men ingen hemförsäkring eller kreditkortsförsäkring i vår kartläggning täcker något som har med graviditeten att göra efter vecka 2 alltså runt sjunde månaden.


Ett glapp på sex till åtta veckor som kan kosta dig en förmögenhet. Logga in på Mina sidor - bank, försäkring och pension på ett ställe. För att logga in behöver du ett BankI en säkerhetsdosa eller ett Mobilt SäkerhetsID.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg