tisdag 22 november 2016

Emdr erfarenhet

I utbildningen i EMDR -metoden betonas att EMDR är ett av många verktyg som man använder i psykoterapi och metoden får anpassas till klientens ålder, livssituation och personliga resurser. Som rubriken lyder, finns här någon med erfarenhet av EMDR som beh? EMDR kan ge resultat på kort tid behöver du förbereda dig för att kunna följa behandlingen fullt ut.


PTSD och komplex PTSD. Kerstin Bergh Johannesson har en internationell utbildning i EMDR med ackreditering från både EMDR Institute, grundat av Francine Shapiro, och från den professionella organisationen EMDR Europa.

Metoden för EMDR – behandling Tillsammans går vi noggrant igenom bakgrunden till svårigheterna och dina förutsättningar att arbeta med EMDR. Om bedömningen är att metoden är lämplig och kan vara till hjälp fortskrider förberedelserna. Själva bearbetningen av händelsen sker med hjälp av ögonrörelser. EMDR (Eye movement desensitization and reprocessing) är en korttidspsykoterapi som framkallar minnesbilder, tankar och känslor som är förknippade med den traumatiska händelsen samtidigt som terapeuten för sin hand fram och tillbaka framför personens ansikte medan hen följer handens rörelse med ögonen.


Ibland uppnås en tillräcklig symtomlindring efter bara några få sessioner, men ibland blir EMDR ett inslag som används för att processa vissa problem i en längre terapi som kan pågå i flera månader. Vi har lång erfarenhet av att hjälpa människor med bägge dessa metoder. Det finns många olika behandlingsformer för bearbetning av trauma.

Lång erfarenhet av att arbeta med psykoterapi med olika åldersgrupper och med allmänpsykiatriska problem som ångest, depressions- och utmattningstillstånd. Utbildning i traumametoden EMDR som används vid traumarelaterade svårigheter. Legitimerade behandlare över hela sverige.


Hitta en samtalskontakt som passar dig. Maila eller ring och boka in en samtalstid! Vad är en psykoterapeut? EMDR skulle vara effektivare än andra psykoterapeutiska metoder.


Många utövare har positiv upplevelse av EMDR - utbildning och utövande. De flesta anser det är av stor vikt att man har terapi erfarenhet som exempelvis psykonan man utövar EMDR - metoden. Detta är också ett krav om man vill gå utbildningen.


EMDR fak-tiskt var en så effektivt metod som företrädarna hävdade. Jag har varit yrkesverksam i Stockholm som psykolog, psykoterapeut, handledare och konsult. Jag har arbetat både med kortare och fokuserade samtalskontakter, kristerapier och längre bearbetande psykoterapier.


Jag har erfarenhet av kris- och katastrofarbete samt bedömnings- och utredningsarbete. Jag går själv i emdr -terapi och skulle gärna höra om andras om erfarenheter av emdr. Men ingen kan förneka att emdr har hjälpt människor att leva med hemska minnen.

EMDR -behandlingen tycks kunna hjälpa centrala nervsystemet att släppa fixeringen. Och många terapeuter gillar att arbeta med metoden. Göran Högberg tycker att det är bra att det finns flera väl fungerande sätt att behandla människor som lider av trauma. Min erfarenhet är att patienterna uppskattar emdr. I EMDR når man snabbt minnen, känslor, tankar och föreställningar som är omedvetna för oss, men som påverkar våra upplevelser och handlingar i det dagliga på ett negativt sätt.


EMDR , affektfokuserad korttidsterapi, krispsykoterapi, stödsamtal, hypnosterapi och handledning. Konsekvenserna av detta är förvrängningar i varseblivningen, känslor eller reaktioner, exempelvis flashbacks eller minnesluckor. Målet med EMDR är att processa dessa minnen och på så sätt integrera den upplevelse som vi har varit med om med tidigare erfarenhet.


En EMDR behandling följer ett strukturerat behandlingsprotokoll. Jag är legitimerad psykolog och psykoterapeut samt certifierad EMDR -terapeut. Mitt specialområde är trauma och dissociation.


Jag tar emot unga vuxna samt vuxna för individualterapi och parterapi. Dessutom erbjuder jag gärna. EMDR kan hjälpa människor att hantera depression, ångest och panikkänslor, svår sorg, reaktioner på svåra fysiska sjukdomar, många små trauman och många andra tillstånd där starka känslor är förknippade med livsupplevelser.


Jag har mycket stor erfarenhet av att behandla sexuella övergrepp. Handledning av enskilda och arbetsgrupper. Mikael är också kunnig inom TF-KBT.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg