tisdag 22 november 2016

Ishockey regler utvisning

I regel spelas varje professionell ishockeymatch i effektiva spelminuter, uppdelat i tre perioder. Varje lag är utrustade med skridskor och klubba och det gäller att placera pucken i motståndarens mål genom skott med klubban. Ishockey är ett tempofyllt lagspel som spelas på is.


Laget med flest mål när en match är slut vinner. Fair play och respekt krävs av alla som utövar ishockey , och det kan bara uppnås genom. Istället ska domaren rapportera händelsen i efterhand.

Checking to the head- regeln ändras på så sätt att den endast ska användas vid kroppstacklingar som träffar i huvudet. Det är inte längre utvisning för den som inte bär sitt halsskydd. MÅL Mål får bara göras med klubban, aldrig med handen, kroppen eller skridskon. Hela pucken måste passera mållinjen.


Självmål får göras hur som helst. Mätning av utrustning I SHL, HockeyAllsvenskan och Riksserien kommer mätning av målvaktsutrustning under match inte att kunna resultera i utvisning , förutom när det gäller klubbor. Här finns information, regler och tips för båsfunktionärer. Det är viktigt att matcherna sköts rätt inte bara av domarna utan även av båsfunktionärerna.


Men det är inte alltid så lätt att veta hur saker ska skötas och vilka regler och rutiner som gäller.

Alla målvakter som deltar inom ramen för svensk ishockey ska bära ett godkänt halsskydd. Halsskyddet ska bäras på avsett sätt. Målvakten får använda sig av ett extra halsskyd en s. Fler spelare kan matas in i manöverapparaten. När en spelares utvisning är avslutad kommer automatiskt den nya utvisningen visas. Bara det faktum att plexiglasen inte har samma höjd överallt så känns regeln lite befängd.


Visst kan man behålla regeln med Puck out,men då i form av ett Judgement call där domaren avgör om uppsåtet var att få ett spelavbrott. Svensk hockey har haft ett problem med att skador haft inverkan på domslut. En schysst tackling ska aldrig leda till en utvisning. Sedan kan väl en förhoppning vara att den nya tolkningen leder till att färre filmar på isen.


Supportrarna är viktigast av allt och HockeyAllsvenskan vill uppmärksamma de mest hängivna supportrarna. Därför kommer för andra. Skulle straffläggaren missa straffslaget verkställs utvisningen och felande lag får då spela med en spelare mindre på plan till dess att utvisningstiden gått ut.


Spelreglerna för ishockey är verkligen en viktig hörnsten i svensk ishockeys struktur för genomförandet av. Vid minuters utvisning av målvakten avtjänas straffet av en utespelare. Många regelbrott bestraffas med utvisning. Den skyldige får sitta två minuters (av ord) Vill du få tillgång till hela artikeln?


Skulle regeln överträdas tilldöms tekning precis innan den blåa linjen som visar vart zonen börjar.

Nya fästpluggar är framtagna. Det finns två varianter. Utvisningar och straff. De gamla fästpluggarna får användas ett år till. Regel – Övriga utrustningsregler.


I internationell ishockey tolkas redan regeln om puck över sargen på så vis att den skyldige spelaren inte drabbas av två minuters utvisning om pucken hamnar i ett spelarbås. Nu slipper även de svenska spelarna visas ut vid sådana moment – även om puck out- regeln i övrigt består. Nr – namn, Antal minuter, orsak, tid.


Man blir aldrig drabbad av en utvisning , man får en utvisning , eller blir utvisad. Lite av en ordlista för ishockey , Om du vill bättra på dina kunskaper om denna spännande sport så. Sker genom att motståndarlaget drar på sig en utvisning.


Den här utvisningen ledde till Kanadas kvittering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg