torsdag 17 november 2016

Existentiella samtal göteborg

I Existentiella samtal gör vi en djupdykning i livet med syfte att skapa en större känsla av meningsfullhet. Vi utforskar bland annat hur vi kan stötta människor i att prata om det som känns svårt och bearbeta obesvarade frågor eller funderingar för att få ro i kropp och själ. Existentiella frågor och samtal MEDVERKANDE Egon Rommedahl, teolog, legitimerad psykoterapeut, handledare sedan många år. Kaffe och registrering från 08. Plats i centrala Göteborg meddelas i bekräftelse som skickas ca dagar före utbildningen.


Med utgångspunkt i frågekort med olika existentiella teman diskuterar gruppen livets alla aspekter. Frågekorten fungerar som inspiration till samtal om du ser på livet: vad du tänker, vad du känner och vad du gör. Denna modul fokuserar ytterligare på förutsättningarna för existentiella samtal då dessa sker i form av samtalsserier när människor befinner sig i svårare existentiella kriser. Vi träffas i en grupp och samtalar om frågor som kan beröra oss på djupet. Samtalsledare är filosofen Ida Hallgren.


Stadsbiblioteket erbjuder färdiga bokkassar för den som vill låna och läsa mer om existentiella teman. Trots detta pratas det alltför sällan om dessa frågor på ett öppet sätt. Vår uppfattning är helt enkelt att det finns ett stort behov av fler förutsättningslösa existentiella samtal , oavsett om man tror på något eller inget, om man tror att det finns en eller flera meningar med livet eller ingen mening alls, och så vidare. De existentiella coacher och samtalsledare som finns på den här listan har förutom sin grundläggande yrkesutbildning gått en diplomutbildning i existentiell coaching och samtalsmetodik och ett certifieringsprogram.


Existentiella samtal göteborg

Vill du veta mer hör gärna av dig. Det existentiella samtalet september. Kursanordnare : Psykologos. Sällskapet för existentiell psykoterapi är en ideell förening, vars ändamål är att främja existentiella perspektiv och existentiell psykoterapi och psykologi, vara en aktiv röst i samhället och utgöra ett forum för existentiell praktik och teori. Billigt Bilsemester till Göteborg med halvpension.


Boka ditt boende idag och spara pengar - Se våra erbjudanden här! När livet är svårt kan det vara viktigt att möta en erfaren person som lyssnar och tar dig på allvar. Någon som har kunskap om och erfarenhet av livet, men som inte är familjemedlem, arbetskamrat eller vän.


Jag erbjuder tid för samtal. Fördjupa din kunskap om existentiella frågor eller lära dig hur man för existentiella samtal i praktiken? Intresse för livsfrågor och behov av existentiella samtal ökar allt mer.


Professionella som arbetar med människor erhåller genom EXIs kurser fördjupad kunskap och kompetens om det existentiella perspektivet samt ökad förståelse. Under kursen går vi igenom grunderna i den existentiella filosofin och psykologin och klargör utifrån de olika perspektiven centrala begrepp som möte, relation, samtal och vägledning: Vad är ett möte, en relation och ett samtal i en existentiell vägledning. Vad innebär dialog, monolog, duolog, direkt- och indirekt kommunikation.


Existentiella samtal göteborg

Vi vänder oss till privatpersoner samt organisations- och företagskunder. Välkommen till S:t Lukas i Göteborg. Hos oss kan du gå i enskild psykoterapi och få stöd i form av par- och familjesamtal.


Vi har en bred kompetens med olika psykoterapeutiska metoder och lång erfarenhet av att arbeta med livsfrågor och existentiella frågor. Att söka psykoterapi eller samtal kan människor göra av olika anledningar. Kanske önskar du få hjälp med att släppa vissa föreställningar och acceptera begränsningar och brister som tillhör livet. Ta gärna kontakt med någon av oss via våra e-postadresser, så kan du få mer personlig information och kanske boka en tid för ett första förutsättningslöst samtal.


Klicka på någon av orterna här intill, så får du en förteckning över de existentiella psykoterapeuter som är verksamma där. Hur samtalar vi så att vi i allt högre grad kan ta vara på livet, bli levandegjorda?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg