onsdag 9 januari 2019

Motiverande samtal att hjälpa människor till förändring pdf

Behandlarens roll är sammanfattningsvis att hjälpa klienten att formulera en egen förståelse av sitt problem, egna argument för förändring , och att stärka dennes beslut och åtagande att genomföra förändringen. Detta är en komplett guide till motiverande samtal , MI, metoden som hjälper människor till förändring. Metoden används brett inom bl. Skickas inom 1-vardagar.


Motiverande samtal att hjälpa människor till förändring pdf

Syftet med denna uppsats var att beskriva sjuksköterskans funktion i arbetet med att motivera patienter på sjukhus till att förändra levnadsvanor samt hinder i detta arbete. Denna tredje utgåva är helt omarbetad och innehåller till största del nytt material eftersom MI genomgått en så snabb och omfattande utveckling. Boken utgår från fyra centrala processer inom MI.


Miller och Christopher C. Att hjälpa människor till förändring ” av William R. MI:s huvudsakliga mål att hjälpa människor till förändring. Genom att reservera kan du ställa dig i kö eller beställa till ditt bibliotek. Men oftast blir den där sysslan ogjord – tjatet till trots. För att motivera oss till förändring behöver vi hitta vinsterna med den – där finns de starka argumenten.


Det bästa är om vi lyckas hitta positiva konsekvenser på kort sikt, en belöning som visar att vi är på rätt väg och förstärker motivationen till förändring. Jag träffade psykologen, föreläsaren och författaren Liria Ortiz för att få hjälp att förstå. Hon har länge arbetat med metoden MI – Motivational Interviewing ( motiverande samtal ) - och vet hur viktiga ordval och beteenden kan vara i känsliga samtalssituationer där individer står inför en förändring. Att ändra ett invant beteende kan vara svårt.


Därför är den också omtyckt bland såväl klienter som behandlare. Denna bok riktar sig framförallt till dig som arbetar på behandlingshem och är nyfiken på MI. Det gäller att hitta brukarens egen vilja till förändring och ta hänsyn till att ibland tar det lite tid att komma fram till vad hon vill. Motiverande samtal i praktiken - Hjälpa människor till varaktig förändring. Betona att klienten styr.


Motiverande samtal att hjälpa människor till förändring pdf

Använd förhållningssättet i MI under hela samtalet. Det är viktigt att inte värdera, konfrontera eller börja argumentera. Motivational interviewing (MI), eller på svenska motiverande samtal , har tillämpats i Sverige i ett tiotal år. Kursen ger en grundlig genomgång och praktisk tillämpning av metoden där du kan hjälpa en patient att uppmärksamma problem och hitta sin egen drivkraft till förändring.


Denna studie kommer att fokusera på just hälsosamma levnadsvanor. Du får en inblick i vad MI innebär och hur man praktiskt kan arbeta med motiverande samtal som metod och förhållningssätt för att skapa motivation och vilja till förändring hos dina klienter. Med lång erfarenhet av att arbeta med samtalet som redskap har jag fått förmånen att hjälpa många människor. Genom denna metod och dess förhållningssätt vill man skapa ett samtal där en person känner sig tillräckligt trygg för att tänka på och våga prata om att göra något annorlunda, prova något nytt. Boken riktar sig till dig som är nyfiken på metoden och som vill veta mer om förändringsarbete.


Motiverande samtal att hjälpa människor till förändring pdf

MI- samtal innebär att noggrant och omsorgsfullt, med respekt för individens autonomi, använda lyssnandeteknik, samtalsverktyg och sammansatta strategier så att de på ett ändamålsenligt sätt hjälper personen att ta ställning till och sätta igång, genomföra och upprätthålla förändring. Det mest ironiska är väl att vi som SSK skall veta mycket om att vårda och hjälpa människor att läkas, inte ens har det ämnet ”hälsa och livsstil” i våran grundutbildning. Men saken är att vi inte kan skylla på någon om vi vill ta tillbaka kraften i våra egna liv, vi är själva ansvariga för vårat eget liv och våran egen.


Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg