måndag 21 januari 2019

Högtryckstvätta eternittak

Välkommen in till hela familjens varuhus. Glöm inte att även besöka vårt café under ditt besök i våra varuhus. Se våra senaste produktnyheter. Läs katalogen redan idag!


Högtryckstvätta eternittak

Hitta ditt närmaste varuhus. Flertalet modeller från Kärcher. Beställ Online eller köp i Butik. Tvättar för alla lägen. Golv, Terrass, Industri m. Handla tryggt på nätet!


Dessvärre håller inte ett eternittak sig inte så snyggt som det var den dag det lades, för så småningom fastnar smuts, alger, mossa och annat och till slut ser taket förfärligt ut. Men det finns en enkel lösning, nämligen att tvätta taket. Med rätt tvättmedel lossnar smutsen av sig själv. Min vitmålade eternitfasad är alldeles algbevuxen (eller vad det nu är).


Det måste bort och jag undrar om det är heldumt att använda en högtryckstvätt , eftersom jag tänker att det då kan tränga in vatten mellan plattorna och gå in på plankorna under. Det går bra att högtryckstvätta äldre eternitak, dvs de som innehåller asbest, men det skall göras med försiktighet- Man applicerar först rengöringsmedel (finns särskilda mossmedel, men vanligt såpa duger det också). Taket skall vara vått innan man använder högtryckstvätten för att förhindra damm. En del väljer att högtryckstvätta eternittak , men även det kan vara problematiskt (som vi kommer att skriva mer om).


De populäraste är två färgyper från Nordsjö och Hagmans. Krävs det bygglov om man vill måla eternittak ? Om man som privatperson önskar att bibehålla sitt befintliga eternittak kan man rengöra det från mossa och smuts, genom att först försiktigt borsta det med en peasavakvast. Därefter tvättas det lätt med en högtryckstvätt utan att ytorna på plattorna “ruggas upp”. Testet visar ett tydligt samband mellan trycket, som tillverkarna uppger, och den faktiska styrkan, som den upplevs. Och så är designen viktig för hur behagliga de är att arbeta med.


Gamla eternittak är tåliga tak, men eftersom de innehåller asbets tillverkas de inte längre. Med lite färg kan taket bli som nytt igen. Det är absolut inte ok att högtryckstvätta eternittak. Högtryckstvätt slår ut asbestfibrer från cementet eftersom det vittrats sönder under olika årstider. Sedan är det helt galet av arbetaren att inte använda skyddskläder och ansiktsmask, säger Gabriela Balodis på Arbetsmiljöverkets regelavdelning.


Vid nedmontering av eternit ska plattorna hanteras så de inte går sönder. För att minska dammbildning kan plattorna vattenbegjutas. Använd inte högtryckstvätt eftersom dammpartiklar frigörs av det höga trycket. Efter vattenbegjutningen kan en fuktig asbestinnehållande massa uppstå. Arbetsmiljöverket rekommenderar ändå att man ersätter asbesthaltigt material, till exempel eternitskivor, med ett annat material när man renoverar eller reparerar byggnader.


Detta för att minska risken för exponering vid framtida underhållsarbete och minska risken för att trampa igenom spröda eternittak. Bra pris och snabb leverans. Det naturliga sättet att handla hemelektronik. Billiga bildelar online. Bara nya reservdelar till lågpris.


Såhär svarade AMV när vinfrågade för ett par år sen. Privatpersoner och företag får tvätta eternittak eller -fasader utan att ansökan krävs, om de endast använder vanligt rinnande vatten (slang) och rengöringsmedel. Det viktigaste vid hantering av asbest är att undvika damning. Till exempel ska tvättning av eternittak inte ske med högtryckstvätt eftersom det kan medföra en risk att asbestfiber sprider sig till omgivningen.


Högtryckstvätta eternittak

Lägg på medlet på taket med högtryckstvätt. Det var i torsdags som en städfirma högtryckstvättade ett eternittak trots att. Man kan tvätta med andra metoder så att damm inte frigörs.


Han lade då förbud mot att tvätta eternittak med högtryckstvätt. Stuteri Eternittak. Det finns risk att asbestfiber sprider sig till omgivningen. Nu har vi på RenaTak målat mer än 300.


Högtryckstvätta eternittak

Vi underhåller ditt tak, och förlänger livslängden med upp till år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg