måndag 28 januari 2019

Könsbyte könsorgan

För många människor är det den viktigaste operationen de gör. En könskorrigering är det sista och viktiga steget i att bli den man verkligen är. Kirurgiskt könsbyte , dvs. Socialstyrelsens rättsliga råd. Samma regler gäller än så länge även för juridiskt könsbyte.


Du som har fötts med penis. Sexet fungerar alltid bättre efter op än före. De som är transsexuella vill ofta inte ha sex innan eftersom de inte känner igen sitt könsorgan som sitt eget. Operationerna är väldigt avancerade och man använder patientens egna könsorgan för att skapa det nya. Ex tar man nerverna från klitoris och använder dom till ollonet.


Förslag att sänka åldern för könsbyte kritiseras Idag finns en undre åldersgräns på år för att genomgå ett fullständigt könsbyte där könsorganen opereras bort. Efter påtryckningar från HBTQ-rörelsen har de rödgröna regeringspartierna dock aviserat att man vill sänka åldern till år. Namnbyte görs hos Patent- och Registreringsverket eller Skatteverket närhelst patienten önskar. Könsbyte tar omkring fyra år.


Könsbyte könsorgan

En omfattande utredning (medicinsk, psykologisk och social) görs. En hormonbehandling inleds. Om patientens önskan att byta kön är stabil rekommenderar läkaren socialstyrelsens rättsliga råd att godkänna könsbyte. Patienten måste sterilisera sig och kan få nya könsorgan. I dag hade Vanessa hellre levt som en kvinna med ett manligt könsorgan.


Beslutet hon tog för år sedan innebär att hon i dag inte kan få biologiska barn då nedfrysning av sperma inte heller var ett godkänt alternativ. Livet efter operationen visade sig bjuda på både för- och nackdelar. Så sent som förra sommaren fastslog Europarådets kommissionär för mänskliga rättigheter att vilka som helst krav att undergå medicinska eller kirurgiska ingrepp för att erhålla ett juridiskt könsbyte strider mot Europakonventionen och föreslog alla rådets medlemsländer att upphöra med sterilisering eller annan påtvingad behandling.


Anledningen till undersökningen är för att ett könsbyte är ett mycket omfattande irreversibelt ingrepp. Extremt avancerat könsbyte. DIY How to make a mushroom monotub grow fresh fungi at home. Mycology at its finest! Att de som söker har ett lidande är det ingen som ifrågasätter, men sjukvården har goda skäl att vara avvaktande med irreversibla ingrepp på barn, skriver barnläkaren Mats Reimer.


Vänta med att ha sex där ditt könsorgan är inblandat tills kroppen har läkt om du har genomgått en underlivskirurgi. Metapenisar kan ofta få stånd av sig själva men kan bli lite mindre hårda. Ordet könsbyte kan ibland vara missvisande eftersom en transsexuell person inte byter kön utan korrigerar kroppen och sitt juridiska kön till att stämma bättre överens med hur man känner sig. Jag menar därför att en könskorrigering eller könsbyte i den här meningen, den avgörande meningen, är omöjlig.


Ett avlägsnande av könsorgan förändrar inte min könsidentitet, min upplevda könstillhörighet. Den kan ha stor och betydelsefull påverkan för mitt välmående, absolut, men inte för min identitet. Om jag var tjej och ville byta kön, eller skaffa kuk, skulle jag förstora klittan naturligt istället.


Suga, pumpa, stretcha, träna. Det går alldeles utmärkt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg