torsdag 17 januari 2019

Jourhavande kompis

Jourhavande kompis är chattjouren för barn och unga upp till år. Med oss kan du prata om precis vad som helst. Självklart är du anonym. Behöver du någon att tala med?


Vi finns där varje natt mellan ­- 06.

En chatt för barn och ungdomar. Vi tar emot samtal från barn och. De som chattar kan prata om allt möjligt såsom.


Det finns många olika föreningar och organisationer som erbjuder råd och stöd på nätet. Det kostar ingenting och du behöver inte berätta vem du är, om du. Vi gör roliga saker tillsammans med ensamkommande barn och unga.


För att starten i Sverige ska bli lite lättare.

De som sitter i jouren är själva unga och inga experter. Föreningen har idag ca 130. Röda korsets ungdomsförbund söker nu frivilliga som vill vara jourhavande kompis.


Man ska vara minst år och vilja hjälpa andra, säger Tove. Som ni säkert vet så ökar psykiska besvär hos unga och har gjort det de senaste åren. Det visar forskning som Folkhälsomyndigheten gjort. Det är ett projekt där unga människor chattar och talar i telefon med andra unga människor, som.


Vill du engagera dig för barn och unga? Upplagt: månader sedan. Här finns telefonnummer som du kan ringa till om du upplever att du eller någon annan inte mår bra och behöver akut hjälp. Du som är ung har rätt att må bra och känna dig trygg. Om du inte har det bra hemma ska du få hjälp av oss i socialtjänsten.


Har du kärleksproblem, har retat upp dig på mammas tjat eller blivit utsatt för övergrepp av en vuxen, då ringer vi ofta en kompis och berättar. Ring 1när det inträffat en olycka, bran akut sjukdomsfall eller vid pågående brott eller misshandel. Du hamnar då hos SOS Alarm.

Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Många av jourerna är bemannade dygnet runt alla årets dagar och du som ringer får vara anonym. Som döv, tal- elle hörselskadad kan du anmäla dig till tjänsten att. Lajka är en kostnadsfri digital plattform med material för elever, skolpersonal och föräldrar.


Här hittar du verktyg för att skapa en schysst nätvardag. Sjukvårdsrådgivningen svarar på dina frågor, bedömer ditt behov av vår ger dig råd och hänvisar dig till rätt vårdmottagning. Enligt statistik från. Prata anonymt med rådgivare och andra ungdomar för att hitta svar på dina problem och frågor.


Välkommen att ställa din fråga till museets jourhavande biolog. Fyll i formuläret här nedan. Du kan också bifoga bilder. Telefonnummer till andra myndigheter och organisationer. BRIS, Barnens hjälptelefon Alla som är under år kan ringa och prata med en vuxen om vad som helst.


Beroende på vad det gäller så kan du få.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg