torsdag 17 januari 2019

Kondensväv

Bison Kondensväv är tillverkad av HD polyetenväv som belagts med LD polyeten på ena sidan. Väven är godkänd som genomtrampningsskydd och används när funktionen som ångspärr ej är nödvändig. Används också som kondensväv i oisolerade byggnader.


Kondensväven används som genom-trampningsskydd när funktionen som ångspärr ej är nödvändig. Genomtrampningssäker kondensväv av HDPE när ångspärr inte är nödvändig samt som ställningsskydd. Kan även läggas under yttertaket som kondensskydd i oisolerade byggnader. Vänligen kontakta oss för mer info.


Anmäl dig till vårt nyhetsbrev! Få uppdateringar och erbjudanden direkt i din inkorg. Hej, jag bygger ett garage på ca kvm. Helt oisolerat, som jag tänkte lägga plåttak på (tp20). Vilken kondensduk är bra?


Kondensväv

För att slippa kondensdropp finns det ju speciell väv för detta, men om jag nu har tillräcklig mängd markduk eller vindfolie hemma borde jag väl kunna ta nån av dessa bitar istället för att köpa hel rulle kondensväv ? Båda är ju diffusionsöppna och borde kunna förhindra kondensdropp? En kondensväv som appliceras på takplåtens undersida minimerar problemet genom att kondensdropparna absorberas och förs ut genom väven vid takfoten, i stället för att de regnar ner från innertaket. För ett normalt kondensskydd i hallar utan krav på ljuddämpning används Borga DropStop. Genom en kombination av ventilation och stigande temperatur under dagen bortförs fukten och väven torkar upp. Byggplast har jag också tänkt tanken på, eller kondensväv , men det blir svårt.


Taket är helt fribärande mellan nock och takfot så det finns inga takstolar. Sandwich-tak med cellplast kanske är den bästa lösningen, både ekonomiskt och även hållbarheten. Godkänd genomtrampningsskydd vid tillfällen då Ångspärr inte är nödvändig.


Uppfyller arbetsmiljöverkets krav. Kan användas som kondensväv under yttertak samt som ställningsskydd. Tillverkad av HD polyeten som laminerats på ena sidan med LD polyeten. Om lokalen är ouppvärmd bör du använda någon typ av kondensskydd under takplåten, t. Montera hängrännekrokar samt fotplåt Montera rännkrok enligt figur 3. Se även separat monteringsanvisning för vårt regnvattensystem. Fotplåt monteras sedan på den nedersta bär-läkten.


Den används som ställningsskydd och som kondensväv under yttertak. Väven används även som genomtrampningsskydd när funktionen som ångspärr inte är nödvändig. Välj butik eller ange postnummer För att kunna visa aktuellt lagersaldo och sortiment så vill vi att du väljer i vilken region du vill handla. Bison Underlagstak är ett P-märkt diffusionstätt, vattenavledande underlagstak av armerad HD-polyeten som är belagd med LD-polyeten på båda sidor. XL-BYGG är en kedja av närmare 1fristående bygghandlare över hela sverige.


Kondensväv

Tillsammans med våra kollegor i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg