onsdag 23 januari 2019

Irland 14 sevärdheter

Vi förhandlar så att du slipper. Här är tre anledningar att ta sig till det gröna landet. Tvårätters middag med vin kostar cirka 4kronor. Sevärdheter The Burren söder om Galway i grevskapet Clare är som ett månlandskap av oändliga kalkstenstrottoarer som slipats fram av erosioner och inlandsisen.


Irland har oförtjänt dåligt matrykte.

I The Burren finns en rik, exotisk flora och området är botanisternas förlovade land. Här finns gravar och fästningar som visar att människor har levt här i årtusenden. Vilda och gröna Éire rymmer många skatter att upptäcka: Slott, mysiga fiskebyar och dramatiska kuster.


Det kan låta simpelt, men att hoppa på en guidad busstur runt centrum är riktigt kul. Det finns flera olika bolag som kör turer, men Dublin Bus har en egen busstur där man kan hoppa av och på som man vill. Frossa i skaldjur, lax och lamm.


Enklare lunchrätt runt 1kronor.

Boka biljetter och aktiviteter med vår prisgaranti. Läs vad andra resenärer har att säga om de bästa upplevelserna i. Denna kategori har följande underkategorier (av totalt 5). En pint lager några kronor mer. Jag och min bror ska åka till Dublin några dagar.


Vädret utmärkt hela tiden, vilket dock inte kan påverkas. Hotell med varierande standar helt ok. Utflyktsmål fantastiska, känns som man fått se allt som är värt att se. Nordirland ståtar med många sevärdheter på i städerna och ute på bygden.


I Belfast hittar vi en hel del byggnader som är väl värt ett besök. Nedan listar vi några som inte får missas. Det finns två spårvagnslinjer som inte anknyter till varandra, tågen trafikerar bara utkanten av staden, och bussnätet (se dublinbus.ie) är visserligen välutvecklat, men svårt att förstå sig på för ovana resenärer. De goda nyheterna är att de flesta sevärdheter tack och lov ligger på promenadavstånd från varandra i stadskärnan. Med på resan finns en engelsktalande guide.


Regionen är pepprad med intressanta utflyktsmål. Vår duktiga guide, Janine, (svenska, kom hit på 70-talet, fann kärleken och blev kvar) berättar under resan mycket om det vi passerar bl.

Ute på landsbygden hittar vi till slut fårfarmaren Joe Joyces. Här med havet in på knuten njuter vi av oslagbar ridning längs fantastiska stränder och i vacker natur med utsikt över omgivningarna. Se alla våra resmål där, och välj en ort som passar just dig.


Hitta din favorit på Apollo. En härlig bokhandel med både nytt och gammalt. Bokälskaren kan verkligen fynda. Att underskatta tiden det tar att komma fram när du kör bil.


Avstånden är korta, men vägarna krokiga. Detta är ett av Dublins främsta sevärdheter då många kända fångar har suttit här och det även spelats in filmer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg