onsdag 12 september 2018

Hur öka serotonin

Om vi tänker på hur SSRI-läkemedel fungerar, så ökar de tiden serotonin finns mellan nervcellerna och stimulerar dem, men du får inte ökad bildning av serotonin. För att bilda mer serotonin kan du använda livsstilen, exempelvis öka intag av tryptofan men också ämnen som stöttar de enzymer som bildar serotoninet. Serotonin är en signalsubstans som bland annat får oss att må bättre.


Läs allt du behöver veta om ämnet och hur du på ett naturligt sätt kan öka serotonin. Vad gäller serotonin så brukar det hjälpa att öka serotoninnivåerna när vi känner oss nedstämda och oroliga.

Serotonin bildas i kroppen, främst i magen och tarmen, från aminosyran tryptofan och är således en nedbrytningsprodukt av tryptofan. Det du kan göra på naturlig väg är att öka ditt intag av tryptofan via kosten du äter. Denna aminosyra bryts sedan ned och metaboliseras till 5-HTP som sedan kan omvandlas till serotonin i hjärnan.


Att öka din serotonin utbudet naturligt, helt enkelt äta mer tryptofan-rika livsmedel som Turkiet, tonfisk, lax, mejeriprodukter, baljväxter och nötter. Hur du använder 5-HTP att öka Serotonin Om du vill öka din serotonin nivåer, kan komplettera med 5-HTP erbjuda betydande fördelar. HTP, kallas även 5-hydroxytryptophan, är ett förstadium till serotonin och förekommer naturligt i Griffonia böna.


Låga nivåer av serotonin kan leda till depression, medan normala nivåer leda till ett tillstånd av lugn. Du behöver inte att nå för läkemedel att öka dina serotonin nivåer för att förmå staten avkoppling.

Innehåller vitamin A, C, K och B6: grundläggande komponenter i bildandet och upptagningen av signalsubstanser, inklusive serotonin och dopamin. Bananer är rika på naturliga sockerarter, vilket i kombination med dess naturliga fiberinnehåll, resulterar i ökad styrka och energi. I båda fallen, låg Serotonin nivåer är mycket vanligt bland deprimerade personer. Av den anledningen, Serotonin kosttillskott och naturliga sätt att öka nivåerna av denna neurotransmittor är i hög efterfrågan.


Eftersom Serotonin inte kan kompletteras direkt, använda 5-HTP har studerats som ett sätt att öka Serotonin i hjärnan. Serotonin , noradrenalin och dopamin är de viktigaste signalsubstanserna för humöret. Rubbas balansen av dessa kan bland annat depressioner och koncentrationssvårigheter uppstå.


Det sägs att vissa födoämnen kan bygga upp din hjärna, öka motivationen, inlärningen och förbättra minnet. Jo, det är förstadiet till serotonin och melatonin, och ÖKAR alltså naturligt din produktion av serotonin. Hur mycket värderar du nya förutsättningar att uppleva livet till?


Vad är pengasumman du skulle kunna tänka dig att byta, varje måna emot en ny grundförutsättning för livsnjutning…? Här följer om hur serotonin fungerar, vilka symtom som kan uppstå vid obalans och hur du kan öka ditt serotonin naturligt. Rör på dig dagligen Någon form av fysisk aktivitet varje dag är det absolut enklaste sättet att öka nivåerna av serotonin , men tänk på att träningen helst ska vara kul också. Några av de signalsubstanser som är inblandade vid depression är serotonin , noradrenalin och dopamin. De påverkar en persons sinnesstämning, känslor och tankar, och bland annat hur man upplever sorg, ångest och oro.


Antidepressiva läkemedel påverkar och ökar aktiviteten hos signalsubstanserna.

Produktionen av dopamin påverkas av hur vi lever och vad vi äter, och det är alltså möjligt att på naturlig väg öka dopaminnivån i hjärnan. Här är en lista med tio naturliga tips som jag återger i förkortade version nedan. Gör dig av med beroenden.


Bocka av saker på ”Att göra”-listan. Experter anser att dess huvudfunktion är att bibehålla varje persons emotionella stabilitet. Den syntetiseras från tryptofan. Brist på serotonin leder vanligtvis till depression. En stor del av serotoninet återfinns i mag- och tarmkanalen där det reglerar tarmrörelser.


Det används där för att signalera näringstillgången i födan för att på så sätt ge återkoppling till hjärnan om man befinner sig i en näringsrik eller näringsfattig miljö. Forskare vet att dopamin, serotonin och endorfiner har en stor betydelse för hur människor mår. Mängden av dessa kan generera olika följder som till exempel att för mycket av dem kan skapa ett beroende och för lite av dem kan orsaka depression, nedstämdhet och diverse sjukdomar som till exempel Parkinson, alzheimer, schizofreni med flera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg