fredag 21 september 2018

Dna testa ditt ursprung

Buy now and enjoy free delivery! Shop exclusive collections from the hottest brands online and in store now. Our New Online Shop Arrivals. The Newest Basketball Collection. Get Yours Today at Foot Locker!


Dna testa ditt ursprung

Our new Online Shop Arrivals. Shop Sneakers for Kids Online Now! Ditt DNA avslöjar ditt unika arv – de etniska grupperna och geografiska regionerna du härstammar från. Hitta nya släktingar du inte visste existerade genom ert delade DNA. Under de senaste åren har MyHeritage hjälpt miljontals människor att hitta nya familjemedlemmar och upptäcka sina etniska ursprung.


Dessa testar de olika delarna av ditt DNA : Test av Autosomalt DNA. Med detta kan du hitta nu levande släktingar (upp till 5-10-männingar) via alla grenar i ditt anträd. Här testas närmare en miljon positioner i ditt DNA. Du får nästan lika många matchningar där som hos Family Tree DNA , och det bästa är att du kan överföra ditt resultat från DNA -testet hos MyHeritage till Family Tree DNA och för bara dollar ta del av alla matchningar i FamilyFinder. Så testa dig gärna hos MH och för sedan över till FTDNA, så finns du i bägge databaserna.


Dna testa ditt ursprung

Ditt MyHeritage DNA -testresultat innehåller en etnicitetsuppskattning: en procentuell fördelning av din förfaderliga bakgrun som visar dina förfäders ursprung bland etniciteter, inklusive japanska, irländska, italienska, judiska och många andra. Testet Family Finder analyserar ditt så kallade ”autosomala DNA ”. Det är det DNA som du ärvt i en slumpmässig blandning från både mamma och pappa. Resultatet av detta test är att du får en lång lista på andra DNA - testade personer som är släkt med dig. Trosa Anverk har en tjänst som heter DNA -Assistans och där du kan få hjälp både före och efter ett DNA -test.


Själva test-kitet anländer dock till dig direkt och du får själv utföra själva testningen eller skrapningen på egen hand. Man kan se att vissa haplogrupper (sånt man får fram genom att testa Y- DNA eller mtDNA) har en högre förekomstfrekvens bland vissa folkslag. Detta i sig ger dock inget bevis på att man därmed har vikingar eller samer i sitt ursprung (vilket troligen väldigt många av oss har rent logiskt utan att behöva testa sig för det). DNA -tester för släktforskningsändamål går lätt och smidigt att ta själv i hemmet genom att man gnuggar en “tops” eller liten borste på insidan av kinden, inga blodprov eller läkarbesök behövs.


Det tar bara någon minut och man får sedan en egen websida där resultat och matchningar presenteras. Mats Falk har startat denna helt nya och unika tjänst för att ge dig möjlighet att med ett enkelt DNA -test, ta reda på om din släkthistoria är sann. Släktforskning kan nu med hjälp av avancerad DNA -teknologi komma ett steg längre.


Plantaardige Omega-van Testa. Den vanligaste anledningen till att beställa hem ett DNA -test är för att få reda på mer sitt ursprung genom att ta reda på var man har sina rötter. Flera DNA -test hjälper dig också att hitta släktingar genom att jämföra ditt DNA med andra människor som också låtit sitt DNA analyseras. Med DNA -tester kan man få fram sitt ursprung för 20.


Och det intresserar många släktforskare, menar Eva Persson från Hagfors. Hon har testat sig själv och flera släktingar. Så när jag fick idén om att ge henne ett DNA -test var det ett givet val. Samtidigt kontaktade jag MyHeritage för ett samarbete och har passat på att utforska mitt egna ursprung.


Presenten till mormor köpte jag tillsammans med min bror, men i och med det här samarbetet har jag fått chans att DNA - testa mina föräldrar! I dag kan privatpersoner göra ett test för få veta mer om sitt genetiska ursprung , hitta släktingar runtom i världen – eller kanske lösa en gammal familjegåta. DNA och ursprung är emellertid ett oerhört komplicerat ämne.


Många tjänster erbjuder en fingervisning om varifrån i världen ditt ursprung finns. Detta presenteras vanligen i procent, exempelvis procent polsk, procent spanjor och procent irländsk. Men det finns inga garantier för att dina förfäder levde precis där.


Genom att testa detta dna kan du hitta levande släktingar via alla grenar i ditt anträd. Du får även en lista på andra som du är släkt med och som testat sig. Mitokondrie- DNA (mtDNA) ärvs av både kvinnor och män men förs endast vidare av kvinnor.


Detta dna kan spåras bakåt i tusentals generationer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg