tisdag 11 september 2018

Hur många procent är bisexuella

Det är svårt att få en exakt siffra på hur många människor som är bisexuella. Olika undersökningar visar olika resultat. Jag tror att många skulle kunna sträcka sig så långt som att det i sitt heterosexuella leverne ngn gång attraherats av ngn av sitt eget kön och att ganska många dessutom skulle kunna tänka sig att ha eller har haft sex med ngn av det egna könet.


Svar på allt är ett community-baserat forum där medlemmar kan ställa frågor om vad som helst. Vi har samlat många år av kunskap och publicerar nu detta för alla att ta del av. Men fortfarande mår HBTQ-personer sämre än övriga – och många tycks fortfarande inte kommit ut, enligt studien.

Det är mycket kvar att göra, säger RFSL:s ordförande Ulrika Westerlund. Hur många procent av sveriges män är homo- eller bisexuella ? Då har du mer sex än andra. En ny studie från Storbritannien har kartlagt hur många sexpartners personer över år har med syfte att kunna synliggöra vilka grupper som är mest utsatta för könssjukdomar. Har du problem med procenträkning eller är du inte säker på hur man ska räkna procent ? Ingen fara, procenträknaren gör det för dig. Någon som vet hur många procent av de unga killarna i sverige som är homo eller bi?


Man brukar säga att ca 5- av befolkningen är homo eller bisexuell. Att undersöka hur stor andel av en befolkning som är homosexuell är liksom för alla andra statistiska undersökningar förknippat med ett antal problem.

Det första problemet är hur man definierar om en person är homosexuell. Detta definieras olika i olika undersökningar. Att räkna ut procent mellan två tal är enkelt.


Om du vill veta hur många procent talet A är av talet B, delar du A med B. Det vill säga delmängden dividerat med den stora mängden. Det svar som du får ut måste sedan multipliceras med 100. Vanligt är att höra “du kommer bestämma dig när du har hittat rätt person. Vi är bisexuella och vi är stolta. Så du är halvt lesbisk?


Frågor som “vad gillar du mest - killar eller tjejer? Bisexuella förväntas ofta kunna visa upp nåt slags cirkeldiagram över sin sexualitet. Det är lite som att be en straight kille redovisa hur mycket han gillar blonda, rödhåriga, mörka, långa, korta, Agneta Sjödin och så vidare – i procent. I Stockholms kändisvärld har det ändå i flera år gått rykten om att Danny är bisexuell och att han till och med träffar killar i smyg. Men nu lägger artisten korten på bordet och berättar hur det verkligen ligger till.


Att de spekulerar kring min läggning tycker jag bara är kul. Anneli Svensson forskar om självmordsbeteende bland unga homo-, bisexuella och transpersoner. Enligt henne bottnar förklaringen i samhällets strukturer och värderingar som genomsyrar ungdomarnas tillvaro i såväl skolan som hemma.


Jag är förvånad över hur många jag träffat som beskriver hemsituationer som inte är acceptabla.

Sofie Kvick Alftaskolan 7-9. Jimmie Åkesson Jag är så redo jag kan bli att bli statsminister - Duration: 8:10.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg