torsdag 27 september 2018

Gamla flicknamn

Gamla flicknamn

Varför inte återanvända ett namn från några generationer tillbaka? Här en lista på gamla flicknamn som än idag är. Det har visat sig att namn som var populära för 1år sedan ofta brukar bli trendiga igen. Vi har gjort det enkelt att filtrera på namn som bärs av personer i olika åldersspann. Se dess betydelse och ursprung.


Gamla flicknamn

Letar du efter fina gamla flicknamn ? Då har du kommit rätt! Här är en alfabetisk lista över många coola och trevliga förslag för gamla namn på flickor. Jag skulle uppskatta lite tips på gamla svenska flicknamn. Jag har lite brist på fantasi.


Min dotter på snart år heter Ingri så namnen måste passa ihop med hennes. Här hittar du totalt 7flicknamn. Vilket flicknamn ska du ge din bebis?


Kolla igenom de vanligaste flicknamnen och se om där är något som passar till din dotter. Vi hjälper dig att hitta ett passande flicknamn och mycket mer. Att hitta ett flicknamn är ett viktigt beslut som kommer påverka din dotters hela liv. Det kan vara svårt att välja ett flicknamn , därför har vi samlat gamla och nya namnförslag från er besökare i listan nedan.


Att hitta ovanliga och unika namn för ditt barn kan vara spännande men också tidskrävande. Vissa människor väljer att skapa flicknamn som är ovanliga på egen hand eller så anpassar de stavningen av redan populära namn. På Svenska namn finns alla flicknamn som har minst två namnbärare i Sverige. Jag vill ha två äldre nordiska namn (behöver inte nödvändigtvis vara härifrån ursprungligen men det ska ha funnits och använts i norden ett flertal sekel) som ska passa på två flickor. Men som även ska passa in till våra andra barn som heter Vilhelm, Alfred och Martin.


Gamla och ovanliga flicknamn. Jag är inne på Astrid , men sambon säger nej och han vill ha lite vanligare namn. Ett under att vi kom överens om vårar gemensam barn Alfred. Emilia berättar om ovanliga flicknamn : Vi hade namnkris här hemma, när det var dags att bestämma namn till vår flicka.


Vi kunde inte komma överens och jag ville inte ha ett namn som låg på topp-tio-listan. När man väl hittar ovanliga flicknamn så är det sällan de tilltalar en. Artiklar i kategorin Kvinnonamn Följande 2sidor (av totalt 880) finns i denna kategori. Hur man i gamla tider kom på dessa för oss ovanliga namn, är ett stort under.


Gamla flicknamn

För man måste gå tillbaka till bibeln och den grekiska mytologin för att hitta namn som liknar våra förfäders. Man skulle tycka att den nordiska mytologin med sina gudar skulle ligga närmare. Så här har namntrender sett ut genom tiderna - om du har svårt att hitta ett bra namn till ditt barn – hitta inspirationen här! Antal personer med namnet i Sverige: kvinnor. Altea har grekiskt ursprung och betyder ”helande”.


Stavningen Althea är vanligare och 3kvinnor i Sverige har det namnet. Namnen redovisas med den vanligaste stavningen. Bookmark the permalink.


Vanligaste namnen i Sverige – Lista över kvinnonamn, mansnamn och efternamn. Men det ville inte DISBYT godta och angav alla dessa efternamnsuppgifter som felaktiga! Här listar vi de flicknamn som finns i vår databas, antalet ökar ständigt.


Det är en blandning av vanliga och ovanliga flicknamn som finns med i SCB:s databas och som ni besökare har hjälpt till att utöka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg