fredag 28 september 2018

Deo utan aluminium och parabener

Deo utan aluminium och parabener

Köp alla skönhetsprodukter på ett ställe. Vi har mängder av deodoranter här. Doft som avspeglar styrka. Parfym för moderna kvinnan. En perfekt glad sommardoft.


För uppfriskande känsla på huden. Fynda bland Exklusiva Varumärken. Antibakteriell, antiperspirant och innehåller en hög halt av ekologisk aloe vera och mineralen alun.


En naturlig deo utan kemiska tillsatser fri från parabener , alkohol, parfym och färgämnen. Kanonprodukt som fungerade mycket bra under testet. Svenska True Organic Sweden Undercover agent har bikarbonat som basbildare och är utöver just det ,procent naturlig. Och utan alkohol som många också inte tål. Håller måttet och doftar fräscht av rosenträ och cypress.


Jag får hela tiden frågor av mina kollegor om jag har tips på deodoranter som inte innehåller. Fler och fler väljer att använda en deodorant utan aluminium. För att det finns rapporter om att aluminium kan vara skadligt (spana in. vår faktakoll längst ner i artikeln för att ta ställning själv).


Och oavsett om det stämmer eller ej finns det en uppsjö bra varianter som håller svetten borta. Vad är egentligen en ekologisk deo ? Jo, deo utan syntetiska kemikalier och tillsatser och gjord med enbart ekologiska och naturliga ingredienser. Aluminiumfri deo är det många som letar efter, men det är inte riktigt så lätt som det låter.


Deos som är naturligt baserade och som innehåller tex alun, kan även innehålla rester av aluminium. Jag tappade faktiskt hakan när jag läste det eftersom det fortsatt inte är uteslutet att överexponering för aluminium kan vara cancerframkallande och potentiellt knutet till Alzheimers. Min deo har i alla fall inte parabener och alkohol Men som sagt aluminium funkar. Testade en deo utan Al och det funkade inte alls.


Jag har nog mest sett det som att Al-saltet proppar igen (men det är klart att det kan tas upp också). Kemikalier och gifter absorberas i armhålan och vårt råd är att undvika deodoranter med kemikalier och aluminium. Därför uppmanar vi både kvinnor och män att använda naturliga och ekologiska deodoranter utan aluminium. Om du har känslig hy, väljer du en produkt utan parfym och alkohol.


Alkoholen gör visserligen att produkten torkar snabbt, men den kan samtidigt torka ut och irritera huden. Allergi mot aluminium är ovanligt men aluminiumsalter är kraftigt uttorkande och kan bli hudirriterande. Fuktig konsistens som känns aningen för våt i armhålan.


Plus för trevlig doft samt att deodoranten är fri från aluminium , alkohol och parabener. Produkten är skonsam och lämplig för känslig hud. Minus för haltande verkan och den saftiga prislappen.


Deo utan aluminium och parabener

Men inte helt riskfritt. Aluminium i antiperspiranter skyddar oss mot svettiga armhålor. Katarina Johansson, miljöjournalist och författare till böckerna Badskumt - gifterna som gör dig ren, fräsch och snygg och Den onda badankan berättar varför. En svettig armhåla är tabu och att dofta av annat än parfym är inte önskvärt.


Här är fem deodoranter som kan hålla svettlukten borta utan tillsats av aluminium. Rosenserien, deodorant, ca 1kronor. Finns i två dofter, mild rosdoft och en frisk sportig doft och passar även känslig hud. Damernas Värld ger dig koll på allt inom mode och skönhet.


Från trenderna och plaggen som gäller just nu ( och hur du stylar dem stilsäkert!) till fördjupning och guidning inom skönhet med sylvass expertis – bara för dig! Det finns deo och roll-on för olika tillfällen och aktiviteter. Här på Happy Green kan du välja mellan deodorant i stickformat, roll-on eller spray både för kvinnor och män. En bra deodorant håller dig fräsch och torr hela dagen och hos oss är merparten av deodoranterna dessutom utan konstgjorda ämnen. Vi litar på att den ska ta oss genom svettiga träningspass, viktiga jobbsituationer och trevliga utekvällar utan att vi ska lukta skunk.


En naturlig och ekologisk deo kan göra det – och på kuppen slipper du konstgjorda ämnen i dina armhålor. I vår butik finner du en unik aluminiumfri deodorant, Lavilin, som är baserad på naturliga ingredienser och patenterad bio-balance formula med probiotika. Lavilin är också fri från alkohol och parabener , den tillåter din hy att perspirera som vanligt och därmed fortsätter alla biologiska processer fungera som de ska. Baksidan är att det kan orsaka hudirritation, klåda och eksem samt misstänks kunna öka risken för bröstcancer.


Här testar Kurera sex aluminiumfria deodoranter. Den tredje och sista egenskapen hos vissa deos är att de minskar svettningarna, så kallad antiperspirant. Det sker genom substanser som täpper till eller drar samman porerna kring svettkörtlarna, allra vanligast är aluminium. På testets andraplats hamnade deodoranten Pure, från Dove.


Deodoranten doftar väldigt gott och är värd varenda krona, tycker testpanelen. Den lovar också timmars skyd fuktighetskräm, inga färgämnen, inga parabener , ingen alkohol och ingen parfym. Den ska också vara dermatologiskt testad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg