onsdag 19 september 2018

Män med stort bekräftelsebehov

Det första tecknet är att man har ett väldigt stort bekräftelsebehov. Det innebär att man ständigt vill att andra människor ska se en och gärna berömma en. Om det är på privatlivet eller i jobbsammanhang spelar ingen roll, man vill bli gillad i alla sammanhang och tillställningar. Om man som förälder då vill göra sitt barn en riktigt stor tjänst så lär man barnet att själv avgöra när det har gjort något bra och att vara nöjd med den egna bekräftelsen utan att behöva få ett kvitto från någon annan om att man duger.


När du gör det försök att inte vara dömande för då riskerar du att han går i försvar.

Betona att det är din upplevelse och att du är orolig. Jag pratade med några manliga vänner och klienter om vad som fick dem att känna sig sedda och bekräftade av en partner: ”när hon med ögonen och kroppsspråket visar att jag är mannen i hennes liv – är jag där till 1. Motsatsen är de som ständigt söker efter andras bekräftelse. Hur diskreta de än tror sig själva vara. Vi måste inte vara vänner med alla eller känna sig älskad vart man än går. Vad som verkligen är viktigt är att dina handlingar har ditt egna godkännande.


Du bör även lära dig att respektfullt uttrycka att du inte håller med.

För det så kommer du se att kärlek är som en bumerang. Om du ger kommer den komma tillbaka. Studier visar att de flesta av oss inte är medvetna om allt vi gör för att vara andra till lags.


Till att börja med föreslår jag att du övar på att analysera och identifiera ditt eget bekräftelsebehov. Man fjärmar sig efter att ha varit intima istället för att fortsätta vara nära varandra. Man kan också ”kollidera” i de olika sätten man bär med sig och då blir relationen en berg-och dalbana.


Man kan komma tillrätta till många relationsproblem om man är nyfiken och visar förmåga att bete sig flexibelt. Vårt bekräftelsebehov är olika stort , men behovet behöver fyllas oavsett hur stort eller litet det är. I en bra relation kan man prata om det och då lär man sig om varandras behov.


Det är när kommunikationen brister som den enas förväntningar möts av den andras gissningar. Och de stämmer sällan överens. Jag är helt med dig där det är skitsvårt.


Det är nästan så att man blir hög på bekräftelsen, man njuter och mår så bra av den. Vill man inte det är svaret självklart givet. Ja, jag har kommit ifrån ett stort bekräftelsebehov.


Det största hindret du kommer ställas inför när du försöker bli av med ditt bekräftelsebehov är att det påverkar ditt beteende.

Mycket med hjälp av terapi. Men jag måste säga att jag undrar lite över personen du träffade - legitimerad psykolog OCH medial? Det låter som en märklig kombination, och en som jag tror Socialstyrelsen skulle kunna ha en del synpunkter på. Man kan ha en så otrygg anknytning från uppväxten att man förstör sina parrelationer, när de börjar fördjupas – genom att vara otrogen. Det här är inget som sker medvetet.


Man kan också ha ett omättligt bekräftelsebehov , vara spänningssökande eller ha psykopatiska eller narcissistiska drag. Man bör också själv använda tystnad aktivt, d. Den som bedrar har ändå gjort ett val. Man har levt med en man i år och som har bedragit,ljugit och levt dubbelliv sedan år tillbaka, och man inser att han inte alls är den människa man trodde han var.


För att han har ett stort ego och bekräftelsebehov. En del av bloggvännerna har kommenterat att män snabbt går vidare med förhållanden, flyttar ihop och bildar nya familjer. Vet inte riktigt hur det är med det och därför frågar jag dig: vilka är dina erfarenheter? En sak vet jag eftersom det finns statistik: ca av alla avslutade förhållanden sker på kvinnans initiativ.


Tänk om du komma i kontakt med några spännande nya män ? Precis kommit tillbaka ofta och se vem som är online och onanerar här i dag. Det finns alltid massor av trevliga stora kukar att leka med här med oss. Alla våra män sprutar på cam.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg