torsdag 6 september 2018

Dikt om livet och döden

Boka nu betala senare, gratis avbokning. Kundservice live , dygnet runt, på ditt språk. Från budget till lyx, hotell och privathem. Utbudet av begravningsdikter är stort och det kan ibland kännas svårt att avgöra vilken dikt som egentligen passar bäst.


För att underlätta ert val har vi på Lavendla Begravningsbyrå samlat några väl utvalda dikter till begravning från några av Sveriges mest kända författare och poeter. Och drömmer om flydda dar.

Till himlen står min längtan Dit går jag som en brud I himlen är jag väntad Av änglarna och Gud. Till liv och odödlighet bjuden Är människan av Gud genom döden. Två händer knäppta i stilla frid. Kolla också: Kondoleanskort – Citat om sorg och dö – Dödsannonser dikter.


Visa ditt deltagande med kondoleansblommor – Här hittar du bra erbjudanden. Dikter om döden – Dikt av 20. Döden betyder ingenting. Allt vi var för varandra, det är vi fortfarande.


Till en vild och evig längtan föddes vi av mödrar bleka, ur bekymrens födselvånda steg vårt första jämmerljud.

När de första tre stroferna är över kommer man till diktens epitaf, dess kärna och huvudsakliga tema. Fjärde strofen tillägnas livet , man skulle även här kunna påstå att det ännu en gång rör sig om en saklig beskrivning, i detta fall om diktjagets själva liv. I någon mening är det sant. Men det känns som om du dansar här med mig. Din kärlek värmer min kalla luffarkropp som aldrig kan slå sig till ro.


Jag vet att du sover här. Hemlös och väderbiten kan jag endast finna tröst. Han står i livets medelpunkt och blåser ut din fackla. Det är en ren formalitet, - sen är det inget alls.


Sen är det inte någonting - du slumrar grönt och fagert och glömmer alla bittra sting och sår som livet gav. På grund av upphovsmannarättsliga skäl har vi varit tvungna att ta bort verser och dikter förutom nedanstående där författarna givit sitt tillstånd. Denna dikt är hämta med tillstån ur boken ”Sakna dikter ur sorgen” av Ewa Åkerlind. Alla vet vi att ångest är vår arvedel och att det är vackrast när det skymmer. Nu kommer alla hans tio diktsamlingar i en samlingsvolym.


Pär Lagerkvists vackra, rimmade dikter dyker upp i var och varannan dödsannons. Hälsningstexter till sista avskedet, begravningsdikter till sorg, vackra verser och rim till begravningen, minnesverser vid dödsfall, textförslag till begravningsannonser, minnesverser till dödsannonser, minnesverser vid begravningen, minnesverser för begravningen och minnesor dikt om sorg, dikt om döden , dikter sorg dö deltar i. Vi vill nog aldrig släppa dig men det behöver du nog vara fria från smärtan sjukdomar och nu är du fria för evighet. Det handlar om överlevarna, de som valt att leva sitt liv i mörker, om de tålmodiga, om de naiva, om de djupt troende och om de största tvivlarna.


Du kommer nog att ha det bra hos änglarna och vila för evighet.

Svar på några av de vanligaste frågorna om livet och döden. De tydliga svaren från Bibeln kanske förvånar dig. Man bör leva sitt liv så man blir vän med döden. Låt därför livet bära med sig vad det vill, och låt mig vara stark nog att ta emot vad det. Det händer att man vaknar om natten och kastar ner några ord snabbt på närmaste papper, på kanten av en tidning (orden strålar av mening!).


Livet är att vinka ett kort farväl och gå hem och sova.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg