fredag 8 december 2017

Vad gör en hr partner

Vad gör en HR-partner ? En HR - partner är ett företag som hjälper dig med bemanning, rekrytering och mycket mer. Cheferna på företag och inom organisationer behöver stöd med olika personalfrågor, från rekrytering och utveckling till villkorsfrågor och avveckling. Och det är på det område som man som HR - partner bidrar med sin kompetens. Om du arbetar som HR - partner har du som uppdrag att implementera, driva och följa upp HR -processer i verksamheten.


Och vem har ansvar för arbetsmiljön?

Varför kallas personalavdelningen för HR nu för tiden, och vad gör de? Annika Ahnlun HR -expert på Metrojobb och som driver HRbloggen. Om HR behöver ha annan kompetens än vad som krävs i ett strikt HR perspektiv så kan det ha två anledningar. Den ena är att HR ska kunna annat och det andra är att HR i sitt arbete ska få en större förståelse för chefens och företagets verklighet, dvs få ett utifrån och in perspektiv på SITT uppdrag.


Jag tror på det senare. Detta indikerar en problematik att fastställa vad HR -funktionen ska, bör och kan arbeta me vilket gör ämnet intressant att undersöka. En roll som återkommer i olika sammanhang och blivit populär bland HR -specialister är Human Resource Business Partner (HRBP).


Ett företag är alltid lika bra som sina anställda, och en anställd är bara lika bra som företagets HR -team. I ena änden av skalan finns HR -assistenterna och på den andra HR -chefen, med ett antal olika roller däremellan.

HR -business partner löner. Lönestatistik med bruttolöner per månad för en hr -business partner inom administration. Se aktuell lön snabbt och enkelt. Lämna din egen referens eller tipsa någon om detta yrke.


När cheferna har fungerande verktyg för att göra sitt jobb bra, då kan verksamheten göra sitt jobb, det vill säga tjäna pengar. Med en bra HR -avdelning kan man behålla goda medarbetare och utveckla dem. Men jag ska försöka ge mitt svar på vad jag som HR jobbar med och vad jag tror på. Det gör allt smidigare. Genom att kunna förstå vad företagen behöver och samtidigt kunna bedöma hur väl en person passar för ett specifikt jobb kan vi skapa matchningar som gör alla glada.


Registrera ditt CV i vår databas redan idag. Ditt drömjobb kanske redan finns ute på marknaden och det är fullt möjligt att de söker efter någon som är precis som du. HR står för Human Resources och är ett begrepp för vad som också kallas personalfrågor.


Personalfrågor är alla frågor som handlar om relationen mellan arbetsgivare och medarbetare. Arbetsrätten är en viktig del som reglerar ett antal skyldigheter och rättigheter för både arbetsgivare och medarbetare. Våra HR -tjänster gör det möjligt för små och medelstora företag att få kvalificerad hjälp med HR -frågor, allt från rekrytering till kompetensutveckling, rehabilitering men även stöd och råd kring avveckling.


Våra konsulter har gedigen HR -erfarenhet och vet inte bara vad man ska göra utan även hur man gör ! Inom bemannings- och kompetensföretagen arbetar personalspecialister som bland annat rekryterare, konsulter och utbildare. De är också anställda vid bemanningsförtaget och hyrs ut till ett annat företag för att arbeta med personalfrågor.

HR själva har definierat som sitt uppdrag. Något som ställer krav på en tydlig dialog med beskrivning av uppdrag och de processer som HR ansvarar för. HR -avdelningen är ett stöd till verksamheten i strategiska HR -frågor om organisation, ledar- och medarbetarskap och kompetensförsörjning. HR - Arbetsmiljöverket Vissa funktioner såsom dela sidan och Lyssna kräver att du aktiverar javascript. En del påstående gör mig arg.


Som att HR håller reda på medarbetarnas födelsedagar. Andra påståenden gör mig bedrövad som att HR bara behövs när det är dags för uppsägningar. Vidare kom HR att utvecklas till HRM som var en ny typ av personalfunktion som fokuserade på bl. Sen ska man inte jobba med HR om man tror att man ska få daglig bekräftelse i form av beröm och hurrarop.


Tidigare hade fokus legat på att få personalen att må bra, nu fanns en tydlig strategi för att personalen skulle prestera så bra som möjligt i företagets.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg