tisdag 26 december 2017

Finns inte på kartan

Skickas inom 3-vardagar. Boken har st läsarrecensioner. Fraktfritt över 1kr. Det visar sig att det är Frida som har dragit vinstlotten.


Under sin tid i Bruseryd lär hon sig journalistyrket från grunden och hon växer som människa genom att hjälpa andra.

Finns inte på kartan är en charmig och engagerande roman om kärlek, vänskap och livet på liten ort i glesbygdens Sverige. Frida Fors väntar spänt på besked om var hon ska få göra sin praktik. Hon vet att en bra praktikplats kan öppna dörrar till de åtråvärda jobben inom medievärlden. Beskedet kommer som en kalldusch.


Att sälja finns inte på kartan Det pampiga slottet kallas ofta ”Skånska näringslivets Harpsund” eftersom det används för styrelsemöten, konferenser och större middagar. Höstterminen på Journalisthögskolan i Göteborg närmar sig sitt slut. Värdet på egendomen och verksamheten är cirka 2miljoner kronor.

På den raka frågan om det finns risk för konkurs kommer svaret snabbt från ordförande Peter Norman: ”Absolut inte , finns inte på kartan ”. Aron AspenströSanningen finns inte på kartan En karta betraktas ofta som ett sanningsvittne, men den kan lika gärna vara ett ideologiskt ­vapen med manipulativ kraft. Den globala världsordningen tolkas ständigt av kartografer, med eller utan politisk agenda. Ja, det finns inte på kartan att han får gå. Han är trygg i sin roll och vi är trygga med Leffe.


Vi har ju heller inte spelat dåligt egentligen. Vi har bara inte fått in pucken i mål, vi har haft många chanser. Men som du vet, efter regn kommer det solsken. Jag gillar att testa olika saker med tryck och i veckan tryckte jag till exempel en karta bokmärken som jag designat själv. Jag vill inte hamna på överbliven karta så jag går på flera dejter i veckan i hopp om att hitta rätt person för mig.


Kartorna var ett instrument som den svenska staten använde för att ruta in marken och omfördela den till nybyggarna, samerna hade inte giltiga papper på marken de nyttjade och blev gradvis undanskuffade, bland annat eftersom de inte fanns med på kartan. På kartor från den här perioden är samerna ofta osynliggjorda, men däremot syns. Vi får många klappar på axeln.


Nej, det ordet finns inte på kartan i den styrelse som jag sitter i. Då trillar vi hellre ur serien. Hennes charmige, begåvade pojkvän får drömplatsen på Aftonbladet i Stockholm, själv hamnar hon på Smålandsbladets lokalredaktion i Brusery ett stillastående samhälle som knappt finns med på kartan.

Det finns risker att vi utsätts för vinklade, falska nyheter. Många har ofta en agenda, och det är upp till oss att välja att avgöra om vi ska tro på allt vi läser, eller ser, eller om vi först vill ta reda på vad som faktiskt stämmer, innan vi tar ställning. Så jo, svenska skolbarn ser Israel på kartan ! Så kankse det finns med dig om det här inte går över av sig självt utan du kommer behöva ta steget tillslut då har du så att säga redan kommit en bit på vägen sedan innan.


Och förstår med Sobrilen. Har man andra problem med hälsan så är det ju inte bara alltid att man kan stå på vad som helst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg