tisdag 19 december 2017

Handledare mc privat

Handledare mc privat

Du måste sen göra en ny ansökan och bli godkänd på nytt, om du vill fortsätta att vara handledare. Privat övningskörning är det absolut effektivaste sättet att spara pengar under din mc -utbildning, men för att få övningsköra privat krävs en så kallad handledare. När man ansöker om handledare för mc -kort krävs ingen handledarkurs men man måste fortfarande skicka in en ansökan.


Transportstyrelsens startsida? Information som inte sparats försvinner om du lämnar tjänsten. När det kommer till privat övningskörning för mc har många svårt att hitta en handledare - om de flesta har en nära släktning att övningsköra bil med är det långt färre personer som har mc -kort. Jag söker en privat handledare och en tung MC att övningsköra på för A-behörighet från och med september.


Jag bor i Stockholms innerstad. Jag har redan behörigheterna B,C, har körkortstillstånd för A och har läst in en hel del teori inför kommande MC -kunskapsprov. Detta kom till då det var väldigt mycket olyckor vid privat övningskörning och något behövdes göras. För ett effektivt körkort är en handledare ett måste men de flesta som är sugna på mc -kort har faktiskt inte en given handledare i tankarna… Det är signalen att bli kreativ. Handledare och elev kan gå tillsammans eller var och en.


Vilka känner du som har haft mc -kort i fem år? Kanske har du andra- eller tredjegradsvänner som kan tänka sig ställa upp som. Så för att få övningsköra privat måste eleven samt handledaren gå en handledarutbildning. Vi på Farsta trafikskola, i södra om Stockholm, erbjuder flera olika kursdatum under året.


VAD KRÄVS FÖR ATT VARA HANDLEDARE VID ÖVNINGSKÖRNING. En handledare måste vara minst år och inneha körkort minst fem av de senaste tio åren. Du som ska vara handledare vid privat övningskörning för behörighet B ska ha gått en introduktionsutbildning innan du kan bli godkänd som handledare. Introduktionsutbildningen måste vara giltig vid tidpunkten för beslut om godkännande som handledare.


Handledare mc privat

Eleven måste vara minst år och månader för att få gå introduktionsutbildningen. C-kortet och ska snart börja övningsköra ( väntar bara på en läkartid ) och då behöver man en handledare , måste min handledare gå introduktionskursen för privat övningskörning? Behörighet B, stämmer det? Det innebär att elev och handledare kan gå utbildningen var för sig. Elev och handledare behöver inte gå kursen vid ett och samma tillfälle.


En elev kan ha flera handledare och en handledare kan ha flera elever. Du måste ansöka om att bli godkänd för varje elev som du vill bli handledare för. Vi på Umeå-Vännäs Trafikskola tror på ett gott samarbete mellan den privata handledaren och oss som trafikskola.


Kontakta oss så hjälper vi dig med syntest och ansökningshandlingarna. Det tar i regel 1-veckor innan du får ditt körkortstillstånd. För att övningsköra med MC krävs ingen handledarutbildning. Om du vill ansöka om att bli handledare vid privat övningskörning för utökad B-behörighet (villkor 96) och din elev redan har B-körkort, behöver varken du som handledare eller din elev gå introduktionsutbildning.


Ett godkännande som handledare gäller i fem år förutsatt att körkortet inte. Genom att samarbeta med en trafikskola minskar du risken att du tränar in felaktiga beteenden. Tänk på att det ställs andra krav för att ta körkort idag än för år sedan.


Föregå med gott exempel. Att köra bil är förknippat med risker. Den som är handledare har ett stort ansvar. SE är skapad för att ge dig information om just handledarutbildning här hittar du våra seriösa utbildare i Stockholm.


Vi vill vara en mötesplats där handledare , elever och utbildare kan söka information och träffas samt boka utbildningar. Ladda ner och skriv ut guiden för privat övningsköring. Nu har kravet på att introduktionsutbildning vid privat övningskörning måste genomföras av eleven och handledaren samtidigt slopats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg