onsdag 27 december 2017

Praktikplats lön

Beställ Taxeringskalendern idag med Fri Frakt och Snabb Leverans! Som arbetsgivare får du inte betalt för att erbjuda en praktikplats. Måste jag betala lön till praktikanten? Normalt sett utgår det ingen lön för en praktikplats men undantag finns. Däremot finns det olika typer av ersättningar en praktikant kan få från Försäkringskassan och ibland får praktikanten försörjningsstöd från kommunen.


Som personal anger du e-postadress.

Som platssökande anger du personnummer. Fråga ansvariga på din skola för mer information om hur du går tillväga. Du som är arbetslös kan genom arbetsförmedlingen få en praktikplats. Hur det fungerar beror på din ålder.


Här kan du läsa mer om hur du kan få praktik med hjälp av arbetsförmedlingen. Att ordna praktik på egen hand innebär lite arbete, men har många fördelar. Om ni har avtalat att det är en riktig praktik du ska göra så är det OK att du arbetar utan lön de första fyra veckorna.


Men du har du också rätt till löpande handledning etc för att kunna lära dig jobbet. Annars handlar det eg om att du är provanställd utan lön , och det är inte tillåtet, då kan du kräva lönen retroaktivt.

Avdrag skall även göras för permitterings- och uppsägningslön som en deltagare erhåller under programmen. Ung i sommar arrangerar varje år fyra veckors praktik mellan juni och augusti för unga Malmöbor 13–år. Syftet är att ge ungdomar sysselsättning och erfarenhet och Malmö stad ersätter praktikanterna under hela perioden.


Så är det tyvärr med praktik (gratis). Har du tur och hamnar på ett hyfsat företag så bjuder de på lunchen i alla fall, men knappast något man kan räkna med. Jag studerar till civilingenjör på KTH och har sökt ett flertal olika praktikplatser på diverse stora byggföretag, skanska, ncc etc. Det jag undrar över vad man normalt får för lön under en sådan praktik?


Har företagen någon bestämd praktiklön oavsett placering eller är det individuell lönesättning? Finn din praktikplats hos oss på Jobbsafari, du kan välja mellan en rad spännande praktikplatser på vår sida. Till handledaren på praktikplatsen. Denna information är till dig som ska vara handledare för en sommarpraktikant.


Enligt socialnämndens beslut går erbjudande om praktikplats i första hand till ungdomar som står långt ifrån arbetsmarknaden och har svårt att få sommarjobb på egen hand. Organisationen som har förmedlat praktikplatsen påbörjar ansökan genom att skapa ett anställningserbjudande. Praktikplats genom någon annan internationell organisation.


I de flesta fall är det även organisationen som ansöker om tillstånd för dig. Kontakta organisationen som har förmedlat praktikplatsen för med information. Ta kontakt med en handläggare på Arbetsförmedlingen för att höra om du uppfyller villkoren för att börja på en arbetsmarknadsutbildning eller få hjälp med praktikplats.


Får man lön under tiden?

Du kan ha rätt till studiemedel från CSN om praktiken ingår i din utbildning. Vikarier sökes till Sollentuna Norra Strandskolan är en fristående F-skola med ca 2elever, en av flera skolor som ägs av Dibber Sverige AB. Om det inte är så praktik fungerar är risken mycket stor att praktikplatser tränger bort riktiga jobb så att det blir färre lediga jobb för de arbetslösa att söka eller att praktikplatsen blir ett sätt för arbetsgivaren att få gratis personal och vältra över kostnaden för inkörningsperioden av nyanställda på skattebetalarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg